Wireless Access

Reply
MVP
Posts: 1,110
Registered: ‎10-11-2011

Re: Intel 7260 + VHT disconnects

Disabled.

=======================================
If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users.
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 + VHT disconnects

[ Edited ]

yup it is disabled.

thecompnerd, any idea where I can get those 17.13 drivers?

 

I was lazy

https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=&ProductID=3714&ProdId=3714

 

Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 1,110
Registered: ‎10-11-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

Here you go:
https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24578
=======================================
If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users.
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

great thanks
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

More testing tomorrow, field services couldn't secure a laptop for today.

Tomorrow user who complained will test with her 16.1.3.1 laptop and field service guy will test with 16.1.3.1 and 17.13.

Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Moderator
Posts: 321
Registered: ‎08-28-2009

Re: Intel 7260 VHT disconnects

[ Edited ]

hi all,

Chipping in on this, yes I have seen this issue at three large enterprise customers, Lenovo eventually asked the customer to disable the VHT in the driver (they were on the 17.x latest) and that stabilised, but not after we had to clean up a few things on the Aruba side.

 

For 7260 and AP225, the following needs to be true as of now to minimise problems like lost WLANS, ! icons, stalls, disconnections etc.

 

>> client must be on latest 17.x driver

>> ArubaOS must be 6.4.2.3  or higher (i.e. prefer 6.4.2.4 right now) - absolutely cannot be less than 6.4.2.3 unless its the HDMS load but that's a longer story.

>> ensure features like 11k are not enabled

>> disable wmm-uapsd in the SSID profiles

>> Disable VHT in the client supplicant if you are seeing "!" icon, missing WLAN ssids etc. * see note 1

 

* Caveat - I have yet to personally test if the 17.13 driver deals with the need to disable VHT at the client to stop the "wlan disappears" lockup, if anyone proves to the contrary please update the thread

 

* note1 - this has been reported to us as a solution to the supplicant lockup issue, YMMV

 

thecompnerd wrote:

 I'm going to disable WMM U-APSD tonight to see if this improves anything based on a TAC suggestion, but I worry about the sides effects of clients reverting to PS Poll mode. 

 

>> We have done this in multiple Aruba 11ac customers, there should be no issue from it.

 

regards

-jeff

MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

Hi Jeff,

Would you leave HT mode on HT instead of VHT or have it disabled completely?
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

No testing today, i did manage to get the individuals laptop upgraded to 17.13.11 with HT mode set to HT, not VHT.

Wondering if it should be disabled completely. Testing scheduled for tomorrow
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 1,110
Registered: ‎10-11-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

Pasquale,

 

In my testing I was able to stop the disconnects for 2 days after disabling VHT on the infrastructure side.  You may have the same result.

 

I've got one user upgraded to 17.13.11, VHT and UAPSD disabled.  No disconnects yet.

The other user is on 17.0.X drivers,VHT, and UAPSD disabled.  Disconnected twice.

=======================================
If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users.
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Intel 7260 VHT disconnects

Thanks, I will get them to go back in where it says HT mode and select disable.

I am on an instant network so no UAPSD for me.

VHT is not enabled on the network, using 20mhz on the 5ghz.

What kind of testing did you perform, anything specific I should give a shot tomorrow?
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: