Wireless Access

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-15-2014

Manually configure IAP 275 channel

Hi,

 

I have manually configure IAP 275 channel with following CLIs:

arm
wide-bands none
a-channels 36,40,44,48
g-channels 1,6,11
min-tx-power 18
max-tx-power 28
band-steering-mode prefer-5ghz
air-time-fairness-mode fair-access

 

After I committed the commands, I found APs are still running other channels:

show ap arm history


Interface :wifi0
ARM History
-----------
Time of Change       Old Channel  New Channel  Old Power  New Power  Reason  Result
--------------       -----------  -----------  ---------  ---------  ------  ------
2016-11-03 09:29:28  116          116          27         21         P-      Configured
2016-11-03 09:26:54  100          116          27         27         M       Configured
2016-11-03 09:22:07  116+         116+         24         27         P+      Configured

I am not clear why this happend? Firmware version  (6.5.0.0-4.3.0.0_56428).

 

Thank you all in advanced!

 

 

Rickard Sellstedt - IP-Only AB - www.ip-only.com
Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2015

Re: Manually configure IAP 275 channel

Hmm,

I tried this first on 4.2.0.3,

Having my IAP103 on channel 36 at first then removed all allowed channels except for 48 and it changed instantly (due to flag invalid channel). This method with removing current channel and adding another one worked several times to force a channel change.

 

2016-11-03 09:40:10  36           48           21         21         INV

 

However, when upgrading to 4.3.0.0 things did not behave the same.

My AP came up on channel 116, I then removed all channels from allowed channels except for 40. It then changed to 40 as excepted (not with the INV-flag but with P- ?!). Removing channel 40 and adding channel 100 did not trigged a channel change on the IAP.

 

I did a reboot and the IAP came up with channel 100. Removing channel 100 and adding 40 it changed once again with P- flag (which is odd), but after that i can't change channel until a reboot.

 

 

 

ACMP, ACCA, CWNA
Guru Elite
Posts: 20,759
Registered: ‎03-29-2007

Re: Manually configure IAP 275 channel

What is your regulatory domain?

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-15-2014

Re: Manually configure IAP 275 channel

Hej Colin,

 

The regular domain is "SE"

 

Rickard Sellstedt - IP-Only AB - www.ip-only.com
Guru Elite
Posts: 20,759
Registered: ‎03-29-2007

Re: Manually configure IAP 275 channel

P- just means that it decreased the power; not that it changed the channel.  INV probably meant that the regulatory domain table (DRT) was not updated for that device, the SE domain until 4.3.0.0



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: