Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 30
Registered: ‎01-01-2013

Need help with AP 93

after i provision the access point its goes to air monitor but i did check in the RF management of default police which applied to AP it is selected as AP mode.

 

can some body help me in to this please

 

Also this AP is connected to controller directly :(

 

 

 

 

Aruba Employee
Posts: 148
Registered: ‎11-25-2009

Re: Need help with AP 93

I hope i answered you in previous thread. 

 

If possible please send us the ap-techsupport and controller tech-support

 

Vinod Kumaar AVM ACMX, ACDX
Principal Network Engineer
Customer Advocacy | Aruba Networks Inc.

Did something you read in the Community solve a problem for you? If so, click "Accept as Solution" in the bottom right hand corner of the post.
MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: Need help with AP 93

Guess you are provisioning with the correct ap group which got the ap mode...

 

Does this happen just with one specific AP? or with all APs?

If its just with one AP try:



If you got access to the AP console you can start from zero with taht AP

doing

clear os

purgeenv

saveenv

reset

 

That will bring the AP with factory default and also the firmware that it came from teh box... here you will be doing the ap installation from zero..

 

 

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: Need help with AP 93

[ Edited ]

I just ran into this problem haha!

i was doing an upgrade for a client just now from 6.1.2.8 to 6.1.3.6

 

After that all the AP 93 went to air monitor... even if the rf profile said that they should be on ap mode,  they got over 40 105s which they were all good.

 

I reviwed the config which there was nothing wrong witht it...

I then downgraded it to 6.1.3.5 and everything looks good....

 

Do you happen to have 6.1.3.6?

 

Im not on the site as its really far away from here and actually i cannot even console the APS to see if i get any clue of it.... But that looks more like a bug.

 

Ill use my demos Wireless controller on the office to look at this problem and if keep happening the same ill open a support case.... to see if this is a bug.

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: Need help with AP 93

I havent have time to see this on a demo equipment as we got the spare want lend it to a client...

 

But i saw on the lab one we got in the office which i previusly i had on 6.1.3.6 which have a 2 AP93 i was checking if it was working that they connected to the controller with the default  profile and they are registered as air monitor...

 

It looks to me that its a bug... of the 6.1.3.6  ill open a support ticket to check be right back with the answer.

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Guru Elite
Posts: 21,024
Registered: ‎03-29-2007

Re: Need help with AP 93

It might be an error depending on what country code you are provisioning them for.

 

Type show ap database to see why they may be in monitor mode.  

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: Need help with AP 93

i cannot see it rigt now as ill have to recreate it... and the other wireless controller we lend it to a clie t for a demo.... i stilll opened a case to see what the tac says
----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Guru Elite
Posts: 21,024
Registered: ‎03-29-2007

Re: Need help with AP 93

The tech-support after you upgraded would help.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: Need help with AP 93

well i upgraded it from 6.1.2.8 to 6.1.3.6 then i had to downgrade it to 6.1.3.5... i do t know if the techsupport still helps? the thing is that i dont have remote access to that client wireless controller.... i will have to wait for the controller that we lend to a client come back so i can try it...
----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: