Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II

Problems after enabling pefng license

Hello,

 

after enabling the pefng license on a version 5.0.4.12 Controller I have encountered a few problems.

 

In "Monitoring/ Clients" Tab I can't see anymore associated/authenticated users. But "Monitoring/ Access Points" shows under .bg Clients and .a Clients there are connected users.

 

What do I have to mind after enabling pefng license?

 

Using here wpa2-psk wlans on this related controller. I already have created an user role with a firewall rule "any any permit".

 

1. Is there any setting which prevents that clients aren't shown under "Monitoring/ Clients" Tab?

2. When using WPA2-PSK how does role derivation works/ where to I have to reference the appropriated user role clients should be assigned after successful authentication?

 

Regards,

kokel

MVP

Re: Problems after enabling pefng license

I noticed a small bug regarding monitor > client too.

Can't remember the effected arubaos version, but the 'fix' was to select ipv6 clients and then back to ipv4. Clients showed up this way.

Koen (ACMX #351 | ACDX #547 | ACCP)

-- Found something helpful, important, or cool? Click the Kudos Star in a post.
-- Problem Solved? Click "Accept as Solution" in a post.
Occasional Contributor II

Re: Problems after enabling pefng license

Hello koenv,

 

I can click on IPv4, IPv6, All, everytime "No such station found in the system"

 

Regards,

kokel

Occasional Contributor II

Re: Problems after enabling pefng license

On CLI:

 

show user-table

User Entries: 2/2

 

show user-table station

Station Entries: 17

 

show ap active shows also a lot of 11g Clients and 11a Clients

 

What am I doing wrong?

 

Regards,

kokel

 

Guru Elite

Re: Problems after enabling pefng license

Kokel,

 

Please try clearing your browser cache.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II

Re: Problems after enabling pefng license

I have read this in several other posts.

Browser cache deleted several times, in different browsers.

 

But the cli shows the same issue!

 

user-table entries != clients number from "show ap active" output.

 

Kokel

Guru Elite

Re: Problems after enabling pefng license

Ok.

 

Did you reboot the controller after adding the licenses?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II

Re: Problems after enabling pefng license

Yes, the license have only the flag "E".

Guru Elite

Re: Problems after enabling pefng license

Is this a production controller?  You might have to do a "write erase" (not write erase all) and start over and see if you have the same issue.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II

Re: Problems after enabling pefng license

Yes, it's in production.

 

Temporarily. I have disabled user derivation rules and now I can see all clients like before.

 

Why do I have to do write erase? 

 

Regards,

Kokel

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: