Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 137
Registered: ‎10-05-2015

Problems clients get no IP .. mutliple times

Hi there, we are managing the WLAN for one customer, where since we updated IAP 215's to 6.4.3.1 we have found trouble at couple of AP's that returning employees waont' receive an internal LAN IP when entering next morning e.g.

 

They get a 169.254.x.x. ip..

We have to reboot an AP in order to fix 90% of th eIP problems.. We have 16 AP's in their office.. and we havetheir IT department checked if DHCP IP pool was full, or too long leashes but that is not the issue.

 

What can be a problem? I have attache dsome screenshots..

Guru Elite
Posts: 21,288
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

What did you upgrade from?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 137
Registered: ‎10-05-2015

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

Currently we rund the 6.4.2.6-4.1.3.1 - it was an 'needed' upgrade as we had to believe Instant

 

We came from a version relased somewhere a year ago, it came with shipped IAP's back then - i think 6.4.0.3-4.1.x.

 

Guru Elite
Posts: 21,288
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

It looks like that client is on the 2.4ghz band.  What is your transmit power on the 2.4ghz band for your access points?  Does it happen to clients on the 5ghz as well?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 137
Registered: ‎10-05-2015

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

It happens on clients at 5ghz as well. ilike a macbook air.

Guru Elite
Posts: 21,288
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

Are your clients using encryption?  We need much more information to understand what might be going on here..

 

I have not seen any reports of clients not receiving ip addresses on that version of code, so we have to troubleshoot this by looking at everything...



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 137
Registered: ‎10-05-2015

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

Yes they use WPA2 encryption on their SSID. After a reboot the AP provide LAN IP to clients as normal.. it seems to happen after w couple of days..

Guru Elite
Posts: 21,288
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

If you reboot, the environment is changed, so it would fix things.  The question is, how many client do not get ip addresses?  Is it all of them or some of them?  We probably have to turn on user debugging to find out what might be going on here.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 137
Registered: ‎10-05-2015

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

We have rebooted all AP's just now since office is empty.

 

Some clients don't get an IP immediately they enter their working spot, as I can image, 2 AP's provide that trouble - as they did 2 weeks ago. 

 

How can we turn on user debuggin? I placed 5 cleint on the watch list since they where facing that IP problem today. 

Guru Elite
Posts: 21,288
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems clients get no IP .. mutliple times

Please see here:  http://community.arubanetworks.com/t5/Controller-less-WLANs/How-to-enable-packet-trace-to-debug-DHCP-packets-in-Instant/ta-p/179952 or open a case with TAC so that they can get your information and help you debug.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: