Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

Hello everyone!

 

 We have been seeing some problems here at the university I work for using the Ethernet 1 as a passthrough to wall ports. For some reason, when a device connects to a wall port that is coming off the Eth 1 port, the MAC address of the devices gets cached on the port and does not time out. So what we are seeing here is students in the residential dorms unable to connect their devices to our network because they connect their device via wired connection to a port connecting to the Eth 1 port on an AP-125, then when they go to connect to another port in another room they suddenly are unable to connect to the network (they end up getting a self assigned 169.254.x.x address) because their MAC address has not timed out from the Eth 1 port. 

 

Anyone know why this behavior occurs? We use the Eth 1 as a handoff to wall ports quite a bit, yet we are only seeing this problem occur on a few AP's. The problem isn't severe, we can simply reboot the AP's from the swtichport and clear the MAC addresses, but these kids keep moving their devices around. Any ideas will be welcome!

Guru Elite
Posts: 20,795
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

What version of ArubaOS?

 

Are you using authentication on E1?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

Hello

 

 We are using OS version 6.1.3.2. And yes, we are using AAA authentication on the Eth 1 port. 

Guru Elite
Posts: 20,795
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

What type of authentication, mac? 802..1x?

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

It seems we have both 802.1x and MAC Authentican enabled.

 

We have initial role set to "authenticated", and both 802.1x and MAC Authentication default role set to "guest". Wired to Wireless Roaming and Device Type Classifcation are both checked. 

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

Oh and MAC Authentican Server Group is set as default.

Guru Elite
Posts: 20,795
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

You could enable user debugging to see what role a device is placed in when it connects to the new port.


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

So the issue is related to authentication on the wired ports?

Guru Elite
Posts: 20,795
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

I do not have a clue. User debugging would obtain more information.


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎12-14-2012

Re: Problems with connections to Eth 1 port on AP-125

K, will give it a go. 


Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: