Wireless Access

Reply

Remote AP console config

I was wondering if its possible to totally config a AP for example a 105 AP im not talking about the rap 2wg....

 

Okay if i provision it on site and then come with my AP to the remote site okay it works fine...

 

But what happens if i don twant to locally provision it... let say i want to configure a AP 105 totally from factory default to connect as a remote ap to the controller?

 

this is the config i was putting on it

 

setenv ipaddr 192.168.3.171
setenv subnetmask 255.255.255.0
setenv gatewayip 192.168.3.254
setenv serverip 200.75.219.13
setenv master 200.75.219.13
save
reset

 

 

 

And its doing this

 

 

Checking image @ 0xbf100000
Invalid image format version: 0xffffffff
Checking image @ 0xbf800000
Invalid image format version: 0xffffffff
eth0 up: 100 Mb/s full duplex
DHCP broadcast 1
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
DHCP IP address: 192.168.3.122
DHCP subnet mask: 255.255.255.0
DHCP def gateway: 192.168.3.254
DHCP DNS server: 192.168.3.254
DHCP DNS domain:
Using eth0 device
TFTP from server 200.75.219.13; our IP address is 192.168.3.122; sending through gateway 192.168.3.254
Filename 'mips32.ari'.
Load address: 0x2000000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
eth0 up: 100 Mb/s full duplex
DHCP broadcast 1
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
DHCP IP address: 192.168.3.122
DHCP subnet mask: 255.255.255.0
DHCP def gateway: 192.168.3.254
DHCP DNS server: 192.168.3.254
DHCP DNS domain:
Using eth0 device

 

 

 

If you see its putting another IP not the one i put it through the cli console... and its stuck doing that...


What im doing wrong?

i also tried doing

 

setenv remote_ap=1

 

Im still in the same thing...

Any help?

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Aruba Employee

Re: Remote AP console config

New AP’s which are shipped do not have any image on the flash. Hence you see the “Invalid image” error. The AP will try to contact the controller and get its image and then should work fine post that. If you are provisioning over a WAN link, there is a chance that tftp may be blocked or dropped in the path. You can try provisioning the AP to a controller on the same network or you can put the AP image on a tftp server and have the serverip provisioned on the AP to be this tftp server IP. To provision this as a remote AP, you need to set the parameter setenv remote_ap = 1 in the apboot.

Re: Remote AP console config

hello

Yeah it was something really silly... just had to port forward or in this case as i was too lazy i just put that ip on the dmz on my linksys router... im testing at home that stuff..

 

anyways everything works fine exept that it wont pick the ip im telling ....

it keep getting ip from the DHCP server...

it times out in getting a dhpc address..

If i put the dhcp server again it works...

as you see i treid configuring the static ip address

with

ap> setenv ipaddr < IP Address for the AP>
ap> setenv subnetmask <subnetmask>
ap> setenv gatewayip <gateway ip>

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Aruba Employee

Re: Remote AP console config

It is netmask

 

Below is how you set it:

 

setenv ipaddr x.x.x.x
setenv netmask x.x.x.x
setenv gatewayip x.x.x.x

Re: Remote AP console config

Yeah i just figured that out by provisioning the remote ap

then  going to the ap boot and then doing print i saw the netmask...

 

Ill look for the tread here i saw someone telling it was subnetmask i copied that form someone here telling that mmm

or is it an old command???

and now is changed to netmask?

 

http://community.arubanetworks.com/t5/Access-Points-and-Mesh-Routers/Faulty-AP-105-not-attaching-to-controller/td-p/21100/page/2

thats the tread...

anyways ill post there also... someone might also see it and will have the same trouble i had...

 

Anyways thanks man! Kudos! :)  everything is cool now

 

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
MVP

Re: Remote AP console config

I've attached a very old doc whioch lists the AP commands possible.

Note that some 'aliases' have been made ('purgeenv' for example can now be entered simply as 'purge')

Koen (ACMX #351 | ACDX #547 | ACCP)

-- Found something helpful, important, or cool? Click the Kudos Star in a post.
-- Problem Solved? Click "Accept as Solution" in a post.
Contributor I

Re: Remote AP console config

Please try without the equal sign. thats the correct command

 

apboot> setenv remote_ap 1

 

apboot> save

Saving Environment to Flash...

Un-Protected 1 sectors

.done

Erased 1 sectors

Writing

apboot>

 

 

 

Occasional Contributor I

Green power LED bulb blinking continuously

Green power LED bulb blinking continuously.

Item reset several times , but system not initialized, problem still there

 

Here is my configuration  i was putting on it

 

setenv ipaddr 192.168.3.9
setenv subnetmask 255.255.252.0
setenv gatewayip 192.168.3.254
save
reset

 

And its doing this

 

 Hit <Enter> to stop autoboot:  0

Checking image @ 0xf6100000

Invalid image format version: 0xffffffff

Checking image @ 0xf6800000

Invalid image format version: 0xc

eth0: down

eth1: up, 1 Gb/s, full duplex

ADP multicast 1

ADP broadcast 1

ADP multicast 2

ADP broadcast 2

ADP multicast 3

 


What im doing wrong?

 

Im still in the same thing...


NightShade1 wrote:

I was wondering if its possible to totally config a AP for example a 105 AP im not talking about the rap 2wg....

 

Okay if i provision it on site and then come with my AP to the remote site okay it works fine...

 

But what happens if i don twant to locally provision it... let say i want to configure a AP 105 totally from factory default to connect as a remote ap to the controller?

 

this is the config i was putting on it

 

setenv ipaddr 192.168.3.171
setenv subnetmask 255.255.255.0
setenv gatewayip 192.168.3.254
setenv serverip 200.75.219.13
setenv master 200.75.219.13
save
reset

 

 

 

And its doing this

 

 

Checking image @ 0xbf100000
Invalid image format version: 0xffffffff
Checking image @ 0xbf800000
Invalid image format version: 0xffffffff
eth0 up: 100 Mb/s full duplex
DHCP broadcast 1
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
DHCP IP address: 192.168.3.122
DHCP subnet mask: 255.255.255.0
DHCP def gateway: 192.168.3.254
DHCP DNS server: 192.168.3.254
DHCP DNS domain:
Using eth0 device
TFTP from server 200.75.219.13; our IP address is 192.168.3.122; sending through gateway 192.168.3.254
Filename 'mips32.ari'.
Load address: 0x2000000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
eth0 up: 100 Mb/s full duplex
DHCP broadcast 1
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 28
DHCP IP address: 192.168.3.122
DHCP subnet mask: 255.255.255.0
DHCP def gateway: 192.168.3.254
DHCP DNS server: 192.168.3.254
DHCP DNS domain:
Using eth0 device

 

 

 

If you see its putting another IP not the one i put it through the cli console... and its stuck doing that...


What im doing wrong?

i also tried doing

 

setenv remote_ap=1

 

Im still in the same thing...

Any help?



kindly help us to solve this issue

Guru Elite

Re: Green power LED bulb blinking continuously

You did not set the "dnsip" variable, so your AP cannot find "aruba-master", because it does not have a dns server configured.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Green power LED bulb blinking continuously

Green power LED bulb blinking continuously.

Item reset several times , but system not initialized, problem still there

 

Here is my configuration  i was putting on it

 

setenv ipaddr 192.168.3.9
setenv subnetmask 255.255.252.0
setenv gatewayip 192.168.3.254
save
reset

 

And its doing this

 

 Hit <Enter> to stop autoboot:  0

Checking image @ 0xf6100000

Invalid image format version: 0xffffffff

Checking image @ 0xf6800000

Invalid image format version: 0xc

eth0: down

eth1: up, 1 Gb/s, full duplex

ADP multicast 1

ADP broadcast 1

ADP multicast 2

ADP broadcast 2

ADP multicast 3

 


What im doing wrong?

 

Im still in the same thing...

kindly help us to solve this issue

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: