Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎07-03-2012

Run commands on Aruba 3600 using SNMP

Apologies if this is in the wrong place.....is there any way to run a command on an Aruba 3600 controller using SNMP. Due to an unexpected uptake in wireless services our controller keeps running out of IP addresses in its DHCP pool (understand that this is limited to 512 clients on this controller) - so I find myself running a CLEAR IP DHCP BIND command sometimes twice a day.

 

We are looking at an external DHCP server, but until then I want to wriet a script that will run the command every 4 hours or so....

 

All help gratefully recieved.

Guru Elite
Posts: 8,643
Registered: ‎09-08-2010

Re: Run commands on Aruba 3600 using SNMP

A python pexpect script that simply logs in and runs the command would be a better option. I don't think you can clear leases via SNMP


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎07-03-2012

Re: Run commands on Aruba 3600 using SNMP

have you got a script I could "borrow" - not very familiar with Python...

Guru Elite
Posts: 8,643
Registered: ‎09-08-2010

Re: Run commands on Aruba 3600 using SNMP

I don't have one, but this should get you started:

 

http://www.copyandwaste.com/posts/view/pexpect-python-and-managing-devices-tratto/

 


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Guru Elite
Posts: 21,280
Registered: ‎03-29-2007

Re: Run commands on Aruba 3600 using SNMP

[ Edited ]

paul.williams wrote:

Apologies if this is in the wrong place.....is there any way to run a command on an Aruba 3600 controller using SNMP. Due to an unexpected uptake in wireless services our controller keeps running out of IP addresses in its DHCP pool (understand that this is limited to 512 clients on this controller) - so I find myself running a CLEAR IP DHCP BIND command sometimes twice a day.

 

We are looking at an external DHCP server, but until then I want to wriet a script that will run the command every 4 hours or so....

 

All help gratefully recieved.


Paul.williams,

 

Why don't you just decrease the lease time?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎07-03-2012

Re: Run commands on Aruba 3600 using SNMP

Yep - that was my suggestion, but I was told that this would cause the users issues....

 

Our lease is current set to 24 hrs, which means that someone logging in at 3pm for two hours holds the IP address until 3pm tomorrow even if they are not in the office.....I have tried expalining this but we have been told my higher ups that reducing the lease is not an option to be investigated.

 

We are looking at an off device DHCP server (possibly InfoBlox) or replacing the controllers with one that can cope with more than 512 IP addresses.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: