Wireless Access

Reply
Contributor I
Posts: 88
Registered: ‎01-09-2014

VisualRF Plan v7.7 can not import AutoCAD file for floor plan

[ Edited ]

Hey,

 

I just downloaded and installed VisualRF Plan v7.7 onto my windows 8.1 64bit OS. But it can not import AutoCAD files (Error message is attached). I tried to run VisualRF Plan in compatibility mode but no help. I am still in the learning process of this software.

 

Please advise.

 

Thanks,

/S

11.JPG 

Contributor I
Posts: 33
Registered: ‎03-15-2013

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import AutoCAD file for floor plan

Hello Shuai Yu.

 

I had the same problem few days ago and here is how I fix this issue, I hope it fix yours too..

 

Before install 7.7 make sure your computer is running Java 7 Update 45 and Update 45 (64bit)

 

Capture13.PNG

 

Now go to control panel and look for Turn windows features on or off and make sure .Net Framework 3.5 is enable.

 

Capture10.PNG

 

Install Visual RF plan, wait for the installation... If you are ready to upload your CAD file is optional if you remove some of the layers, as we know CAD files are huge.. So you can make it light and remove some extra layers..

 

Capture15.PNG

 

And there you go.. You just upload your CAD file... 

 

Capture8.PNG

 

 

 

If for some reason you still having the same issue.. Install the application using program compatibility troubleshooter...

 

Right click on the application then select troubleshoot compatibility..

 

Capture77.PNG

Capture100.PNG

 

select Test the Program..

 

Capture79.PNG

 

When you finish the installation save the setting..

 

Capture11.PNG

 

Regards,

 

Giovanni Saldarriaga

 

 

 

 

Contributor I
Posts: 88
Registered: ‎01-09-2014

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import AutoCAD file for floor plan

Thanks for the detail steps but did not work for me.

 

I installed Java 64bit, make sure .NET3 is enabled and re-installed visualRF plan and ran the troubleshooting and even run the app with administrator right... did not work for me.

 

I also tried to hide all but 1 layer in AutoCAD file, still did not work.

 

Maybe it is my AutoCAD file issue. Is it possible you can share your dwg file with me to have a try?

Contributor I
Posts: 33
Registered: ‎03-15-2013

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

That's weir.. Try this CAD... I just uploaded the CAD below  to my RF and works fine.. 

 

 

Capture11.PNG

Contributor I
Posts: 88
Registered: ‎01-09-2014

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

Sorry, I did not find the uploaded CAD...

Contributor I
Posts: 33
Registered: ‎03-15-2013

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

sorry... :smileysurprised:

 

Im tryng to load the file but is taking for ever.. but here is the web site where you can get somo free CAD files and try..

 

www.arcat.com

 

Contributor I
Posts: 88
Registered: ‎01-09-2014

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

I tried this

http://www.arcat.com/details/camploga/03480124.dwg

 

Could u try it inside yours to see if you got error? If not, then mine still has installation issue...

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

The images from that arcat site were able to upload and work in my installation:

 

OS: Win7 32bit

 

VisualRF Plan version -> from the About link at the top right of the app

Version: 7.7.rc1 (build: 440)
Build Date: 2013-11-01 13:57 PDT
Java Runtime Version: 1.6.0_22
   
VisualRF Engine Version: 7.7.0
VisualRF Engine Build: 75883
VisualRF Engine Database: 54429
VisualRF Data Path: C:\Users\rgin\vrfplan
VisualRF Plan Static: 75883

 

All Rights Reserved. Copyright (c) 2002-2013, Aruba Networks, Inc.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Contributor I
Posts: 88
Registered: ‎01-09-2014

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

[ Edited ]

Here is the one I have but I am using a windows 8.1 64bit OS.

Capture1.JPG

 

So my question: will the v7.7 compatible with windows 8.1 64bit?

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: VisualRF Plan v7.7 can not import Autocrat file for floor plan

We've got it running on several 64-bit installs.  I'll double check with the team to see if they're testing on Win8 or 8.1.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: