Wireless Access

Reply
Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Wireless Unable to Connect when VIA Installed

I am working with a customer who has informed me of the following.  I have not troubleshot it first hand yet; just want to see if there are any suggestions first.

 

When VIA is installed (Windows 7), the client is unable to establish a connection to their Aruba wireless network (using EAP-TLS).  If they uninstall VIA, the client will immediately connect.   The client also indicated that if they disable the Aruba VIA Driver on the wireless card, they are able to connect while VIA is installed.

 

Thoughts? 

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Guru Elite
Posts: 21,270
Registered: ‎03-29-2007

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

Clembo,

 

Are they pushing a wireless configuration through VIA to the client?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

No, sorry meant to mention that.   No wireless configuraitons are pushed, nor are any profiles even created.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Aruba Employee
Posts: 20
Registered: ‎02-02-2012

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

What are the type of certificates you are using, what is the inner eap method for your wireless network. What wireless supplicant are using?

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

These are Windows 7 clients, using Windows native supplicant.   They are authenticating with EAP-TLS.   It just seems when the VIA driver is loaded to the wireless adapter, it won't let them connect at all.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Aruba Employee
Posts: 20
Registered: ‎02-02-2012

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

Could you give me below information?

 

VIA version

VIA logs (use send logs)

Wireless adapter maker and driver details

AOS version

 

Does it work if other than EAP-TLS like PSK or EAP-PEAP?

 

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: Wireless Unable to Connect when VIA Installed

VIA version - 2.1.1.2.36822 (Windows XP)

VIA logs - I will PM them (customer would like not to post them)

Wireless adapter maker and driver details - W1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card"; Driver: "DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card"; Provider: "Broadcom"; Mfg: "Broadcom"; Section name: "BCM1501M"

AOS version - 6.2.x (not sure; sorry)

 

Does it work if other than EAP-TLS like PSK or EAP-PEAP? - they don't have other networks setup at the time of testing; so not sure.

 

I'll send the logs in PM

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: