Wireless Access

Reply
Frequent Contributor I
Posts: 68
Registered: ‎01-03-2014

how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

I have an ap 325.   I believe that the internal BLE device should be turned on and functioning but when I try to find it with my meridian app I do not hear it.   how can I look on the AP/controller to see what it thinks the state of the device is.   I am running a 7200 controller with 6.4.4.8 code on it.

Guru Elite
Posts: 8,446
Registered: ‎09-08-2010

Re: how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

Can you see other beacons? (show ap debug ble-table ap-name . )



What is the configuration in the ap system profile?

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Frequent Contributor I
Posts: 68
Registered: ‎01-03-2014

Re: how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

(ortamc01w) #show ap debug ble-table ap-name hrt1b05w

BLE Device Table
----------------
MAC HW_Type FW_Ver Flags Status Batt(%) RSSI Major# Minor# UUID Tx_Power Last Update Uptime
--- ------- ------ ----- ------ ------- ---- ------ ------ ---- -------- ----------- ------
68:9e:19:c6:48:e4 BT-AP320 OAD A 1.1-36 0x0081 LIA ONBOARD -- 0 0 4152554E-F99B-4A3B-86D0-947070693A78 14 8s 33d:23h:47m:0s
Total beacons:1
APB UI:[0/NO_UPGRADE_REQD]:65535(0xffff) blks:0/0 rep:0 total:0(0x0)
APB UI:upg_b_status-next:0xffff/ooo:0x00/next2:0x00/upg_b:0x00/allrx:0x01/osal_msg:0x01/osal_allrx:0x01/osal_def:0x00
APB UI:upg_b_status_errs-inv_upg:0x00/inv_cmd:0x00/inv_op:0x00/buf_tl:0x00/good:0x01
APB UI:acks/ka-From APB:0x00/0x00 From app:0x00,0x00/0x00
APB UI Clock:Start:1969-12-31 18:00:00 End:1969-12-31 18:00:00 Current:2016-09-14 13:06:34
APB Info:Opp. Bank[A]:0.0-0 Reset Reason:0x0 BIM Ver:0.0-0
APB Info:Bank A[0]: CRC:0x0 Shadow:0x0 --- Bank B[0]: CRC:0x0 Shadow:0x0
Note: Battery level for LS-BT1USB devices is indicated as USB.
Note: Uptime is shown as Days hour:minute:second.
Note: Last Update is time in seconds since last heard update.
Status Flags:L:AP's local beacon; I:iBeacon; A: Aruba Beacon; H: Aruba HiPower Beacon
:U:Image Upgrade Pending

 

looks like something may be off as it has a flag of 0x0081 and all the others that I see have a 0x0083

Guru Elite
Posts: 8,446
Registered: ‎09-08-2010

Re: how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

What is your BLE operation mode set to?

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Frequent Contributor I
Posts: 68
Registered: ‎01-03-2014

Re: how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

beaconing.

 

 

Frequent Contributor I
Posts: 68
Registered: ‎01-03-2014

Re: how do I tell if an internal BLE device is functioning correctly

What I found (after opening a TAC case) was that the device was not functioning properly.  A reboot of the AP solved the issue and I was able to place the device on the map.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: