Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 23
Registered: ‎06-16-2014

how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

Hi Friends ,

 

if there is requirement of changing the transmit power/EIRP  which is default 9  of one individual AP , how do I change ?

 

I have one master controller and all the branch local controllers are connected to master.

 

Could you please provide GUI path ?

 

Thanks ,

Vinod

Contributor II
Posts: 48
Registered: ‎05-14-2012

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

You can configure it under Configuration -> AP Configuration -> AP Specific

MVP
Posts: 1,404
Registered: ‎11-07-2008

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

MAKE SURE when you are modifying the 'AP Specific' settings that you are not modifying shared groups and settings, and that you are creating specific profiles to what you need to change (ala if you modify the default dot11a profile for a specific AP, it will be changed for ALL APs that are using that profile. So you would want to create a profile for the specific setting you are wanting to change.

Jerrod Howard
Sr. Techical Marketing Engineer
Occasional Contributor II
Posts: 23
Registered: ‎06-16-2014

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

so u mean i will nt able to change settings for specific AP since it is part of one of the AP group ... my scenario is lets say i have requirement of one specific AP to change transmit power... How to change ? I don't have any AP listed under AP specific option ... How to create or profile just one single AP where I need change settings?
Frequent Contributor I
Posts: 86
Registered: ‎10-15-2012

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

Well like there is said here above: with "AP configuration" => "AP Specific"

add a new one with the name of the specific AP. It will inherit all settings of the group where the AP is in.

then go to your RF management of that specific config. Best thing to do is to create a new radio profile  (before it will say --INHERITED--)  with a new ARM profile over there, since otherwise you are adapting existing profiles (so also all APs that have these existing configurations) . That is what Jerrod Howard is saying.

 

Thomas
ACMX#370 ACCP

-- Found something helpful, important, or cool? Click the Kudos Star in a post.
-- Problem Solved? Click "Accept as Solution" in a post.
Occasional Contributor II
Posts: 23
Registered: ‎06-16-2014

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

Thanks for your reply .... as per your explaination , we need to add respective AP into AP specific and change the value into AP specific ... right ?

 

 

Frequent Contributor I
Posts: 86
Registered: ‎10-15-2012

Re: how to adjust the trasmit power in individual AP out of one AP group

yes indeed, but with new radio and arm profiles that override the AP-group profiles

Thomas
ACMX#370 ACCP

-- Found something helpful, important, or cool? Click the Kudos Star in a post.
-- Problem Solved? Click "Accept as Solution" in a post.
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: