Wireless Access

Reply
MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

"DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Hi Community, 

 

I hope your all fine, 

 

I've got a issue with a Guest Access :

 

When i opening a browser ( IE, Chrome or FF ) i've got the following message :

"DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET"

 

I can get why my Guest Access doesn't works...  could you help me ? i've you got some ways to check ?

 

Many thanks in advance.

 

Best regards.

 

MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

I've got some proxy servers and so on for the guest access....

 

Does i need proxy server for the guest ?

MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Arubacontroller #show ip cp-redirect-address

Captive Portal IPv4 redirect Address ... 192.168.1.10
Captive Portal IPv6 redirect Address ... ::1

 

the ip is not on my Guest subnet

Community Administrator
Posts: 2,280
Registered: ‎12-03-2013

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Have you verifed your DHCP settings gateway, dns, etc? (assmuming you are handling DHCP).

 

What is providing the portal for the guests?

CWNA, ACMP, Security +
MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Yes, i've checked that points.

 

The DHCP push down to the computers the correct DNS gateway and so on...

 

"What is providing the portal for the guests?" what do you means ?

 

Many thanks in advance.

Best regards.

 

 

Community Administrator
Posts: 2,280
Registered: ‎12-03-2013

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

What is the CP? Is it the internal controller CP, is it ClearPass, or a 3rd party page.

 

You also may want to check the role the client is dropped into and make sure all the protocols are allowed for internet access.

CWNA, ACMP, Security +
MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Yes is it the controller right.

 

For the internet, i just allows, DNS, https and http.

 

Would you like some part of the configuration ?

Community Administrator
Posts: 2,280
Registered: ‎12-03-2013

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

You need to allow DHCP also.

 

Is the client you are testing with getting an IP?

CWNA, ACMP, Security +
MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Sorry, DHCP as well.

 

Yes the client are gettings an IP.

 

strange...

MVP
Posts: 134
Registered: ‎04-11-2016

Re: "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" With Guest Access

Hello, 

 

Any updated ? or Ideas ?

 

Many thanks in advance.

 

Best regards.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: