Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I

some AP are keeping disconnecting and connecting users

I have 140 AP (100 x 93H + 40 x 105) when enabling high throughput around 25 (93H AP ) are keeps disconnecting and connecting users! but the other are normal, the user is getting the IP but AP disconnect immediately.

 

before I enabled high throughput feature, it was normal .

 

I have controller 7210 V 6.5.1.3

thank you in advance :) 

Mohammad Aghber
Guru Elite

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

If you have high throughput off the whole time, is there a reason why you are enabling it?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

Hi Colin,

 

thank you for your reply..

 

I have hotel environment with 200mbps speed, when disabling hight throughput the bandwidth usage doesnt exceed 80mbps which is weird. after activating it, the usage went double or more.

Mohammad Aghber
Guru Elite

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

When you enable HT, do you see any access points have channels like 1+ or 11- ?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

yes, ther are some AP +1 & -11

 

Mohammad Aghber
Guru Elite

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

That means you are bonding channels on the 2.4ghz band and that is causing more interference.  You need edit your AP group, go to RF Management> 802.11g radio> Adaptive Radio Management.  Make sure that "Allowed bands for 40MHz channels" is set to "none" and click on apply.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

Hi  Colin,

 

Ive applied these settings, but still the same

Mohammad Aghber
Guru Elite

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

Do the channels still show + and -?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

Dear Colin,

 

no, ther is no +-

Mohammad Aghber
Guru Elite

Re: some AP are keeping disconnecting and connecting users

Do you have "Drop Broadcast and Unknown Multicast" enabled on all of your Virtual APs?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: