Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 17
Registered: ‎12-16-2013

sometimes website will not load

I am testing an Aruba instant connected to my firewall (with no policies so far), but sometimes when I click on a website, it doesn't load, although i am still connected to my Wireless network. 20 seconds lader, the website is loading.

 

When I run a ping to my default gateway (firewall), I see sometimes the ping is timed out for about 5-10 seconds.

 

This is a what I found in the log af my Aruba instant:

Does anyone knows what could be the problem?

 

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>
Dec 18 10:33:01  syslogd: Syslogd error: Unable to parse find msg id 0

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>
Dec 18 10:33:01  syslogd: Syslogd error: Unable to parse find msg id 0

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>
Dec 18 10:33:01  syslogd: Syslogd error: Unable to parse find msg id 0

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>
Dec 18 10:33:01  syslogd: Syslogd error: Unable to parse find msg id 0

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>
Dec 18 10:33:01  syslogd: Syslogd error: Unable to parse find msg id 0

Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: HTTP/1.1 302 ^M Server: ^M Date: Wed, 18 Dec 2013 09:32:01 GMT^M Cache-Control: no-cache,no-store,must-revalidate,post-check=0,pre-check=0^M Location: https://10.0.14.10:4343/swarm^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Content-Type: text/html; charset=utf-8^M Connection: close^M ^M <HTML> <HEAD><TITLE>302 </TITLE></HEAD> <BODY BGCOLOR="#cc9999" TEXT="#000000" LINK="#2020ff" VLINK="#4040cc"
> <H4>302 </H4>  <ADDRESS><A HREF="http://www.arubanetworks.com"></A></ADDRESS> </BODY> </HTML>


Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Sent header(len=282) 'POST /swarm HTTP/1.1^M Host: 10.0.14.10^M Content-Length: 0^M X-Type: login^M X-Guid: 302035870170deb51978ae8edc435ea4ea2a2192bdcc978528^M X-Name: WIFI_Houtland^M X-Organization: houtland.be^M X-Shared-Secret: WIfi6622^M X-OEM-Tag: Aruba^M X-Ap-Info: BT0750379, 24:de:c6:cd:fa:07, AP-105^M ^M '
Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response: (null)
Dec 18 10:33:01  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response:
Dec 18 10:33:27  mdns[1041]: trace_rotate_file: rotating /var/log/trace/mdns.log
Dec 18 10:33:27  mdns[1041]: trace_on: tracing to "/var/log/trace/mdns.log" started
Dec 18 10:33:27  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response:
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: VLAN_HIGHER_PRECEDENCE_THAN_STORED: 924: vlan_rule_index=ff, sap_sta->vlanhow=ff, precedence_result=1
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: __HIGHER_PRECEDENCE_COMPARE: 901: matched_rule_index=37fff, sap_sta->acl_rule_index=0, precedence_result=1
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: stm_send_sta_update: Sending sta update msg to CLI0, mac='f0:cb:a1:81:dd:3d'
Dec 18 10:33:28  cli[1026]: <541004> <WARN> |AP AP_Receptie@10.0.14.10 cli|  recv_sta_online: receive station msg, mac-f0:cb:a1:81:dd:3d bssid-24:de:c6:5f:a0:75 ssid-CVO_Administratie.
Dec 18 10:33:28  cli[1026]: <541013> <WARN> |AP AP_Receptie@10.0.14.10 cli|  recv_sta_online,965: add client f0:cb:a1:81:dd:3d, client count 2.
Dec 18 10:33:28  cli[1026]: <541004> <WARN> |AP AP_Receptie@10.0.14.10 cli|  recv_sta_update: receive station msg, mac-f0:cb:a1:81:dd:3d bssid-24:de:c6:5f:a0:75 ssid-CVO_Administratie.
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: recv_radius_acct_multi_session_id: 13249: got mac='f0:cb:a1:81:dd:3d', name='', start_time='1387358361 (Wed Dec 18 10:19:21 2013 )'
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: stm_start_acct_for_post_1xauth_user: 13289: ip not ready for sta 'f0:cb:a1:81:dd:3d'
Dec 18 10:33:28  stm[1032]: __HIGHER_PRECEDENCE_COMPARE: 901: matched_rule_index=37fff, sap_sta->acl_rule_index=37fff, precedence_result=1
Dec 18 10:33:28  sapd[1030]: sapd_proc_stm_reset_key: Got STM Reset key bss=24:de:c6:5f:a0:75 mac=f0:cb:a1:81:dd:3d, idx=0
Dec 18 10:33:28  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response:
Dec 18 10:33:28  sapd[1030]: sapd_proc_stm_keys:[16]E81B0DE01BB86DB14363D93BB32358FA bssid=24:de:c6:5f:a0:75
Dec 18 10:33:28  sapd[1030]: sap_recv_keys: default type=30816
Dec 18 10:33:28  sapd[1030]: do_madwifi_set_key:isgroup=0 isigtk=0 dev=aruba105 bssid=24:de:c6:5f:a0:75 klen=16 idx=65535
Dec 18 10:33:28  sapd[1030]: sapd_proc_stm_txkey: Got STM Tx key msg
Dec 18 10:33:28  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response:
Dec 18 10:33:58  awc[1009]: Message over SSL from 10.0.14.10, SSL_read() returned 0, Message is "", AWC response:
Dec 18 10:34:02  mini_httpd[21769]: tp_acl_cp_user_get: 1489: Could not retrieve valid data from datapath for session '10.0.14.49'-'10.0.14.48'
Dec 18 10:34:02  mini_httpd[21769]: send_error: 3349: child exit after 0 requests
Dec 18 10:34:03  stm[1032]: rap_bridge_user_handler: 10865: rbs update: flags:1/1 aclnum:150 ip:169.254.210.109 mac:f0:cb:a1:81:dd:3d bssid:24:de:c6:5f:a0:75 vlan:1 wired:0
Dec 18 10:34:07  stm[1032]: rap_bridge_user_handler: 10865: rbs update: flags:1/1 aclnum:150 ip:10.0.14.50 mac:f0:cb:a1:81:dd:3d bssid:24:de:c6:5f:a0:75 vlan:1 wired:0
Dec 18 10:34:07  stm[1032]: rap_bridge_user_handler: 10884: user entry created for '10.0.14.50' 'f0:cb:a1:81:dd:3d'
Dec 18 10:34:07  stm[1032]: stm_start_acct_for_post_1xauth_user: 13308: not authenticated for sta 'f0:cb:a1:81:dd:3d'
Dec 18 10:34:07  mini_httpd[21772]: tp_acl_cp_user_get: 1489: Could not retrieve valid data from datapath for session '10.0.14.49'-'10.0.14.48'
Dec 18 10:34:13  mini_httpd[21773]: handle_request: 1794: got nothing, child exit after 0 requests

MVP
Posts: 4,301
Registered: ‎07-20-2011

Re: sometimes website will not load

What InstantOS you have installed ?

 

Have you tried creating another SSID using the Virtual Controller network assigned and see if you can ping the Instant gateway ? this is to eliminate the instant as the issue ?

 

Do you see a lot of interference from neighbor APs by any chance ? What band is that client connected to .11g or .11a ?

 

Instant_2013-12-18_08-40-13.png

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor II
Posts: 17
Registered: ‎12-16-2013

Re: sometimes website will not load

The instantOS version is 6.2.1.0-3.4.0.3_40346.

 

When I do continues ping to my Aruba AP, sometimes de request is time out for 5-10 seconds as you can see below. I have the same when I ping from my windows server to the AP, so has to be the AP.

ping.JPG

 

I also pulled out al the other AP's that could be interfering, but the problem remains.

Knipsel.JPG

 

Any suggestions?

 

Occasional Contributor II
Posts: 17
Registered: ‎12-16-2013

Re: sometimes website will not load

And here some log files from the AP:

 

Log debug:

log_debug.JPG

 

 

AP_LOG_SYSTEM

ap_log_system.JPG

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: