Wired Intelligent Edge

last person joined: 11 hours ago 

Bring performance and reliability to your network with the Aruba Core, Aggregation, and Access layer switches. Discuss the latest features and functionality of the ArubaOS-Switch and ArubaOS-CX devices, and find ways to improve security across your network to bring together a mobile first solution.
Expand all | Collapse all

Need help to setup a working nat on my MSR954

This thread has been viewed 18 times
  • 1.  Need help to setup a working nat on my MSR954

    Posted May 28, 2021 09:57 AM

    The situation is as follows:

    Provider edge: IP 10.1.0.73/30 on trunk vlan 200 with route pointing the 214.211.169.52/30 to the address 10.1.0.74/30.

    My edge: IP 10.1.0.74/30 on trunk vlan 200 (vlan in interface 0/0)

    To here everything is good, my side can ping the provider.

    I created a default route on my router pointing to 10.1.0.73.

    I put the IP 10.1.0.74/32 on interface 0/4.1 and if I use "ping -a 10.1.0.74 any_public_ip" I'm able to ping the public IP.

    I have then created a private IP address 192.168.0.1/24 on 0/4 on route mode (not trunk).

    How can I NAT all the addresses on 192.168.0.1/24 to the 10.1.0.74/32 in order to access the internet on those workstations?

    Anyone can help? Thanks in advance...



    ------------------------------
    Mateus Côrtes
    ------------------------------


  • 2.  RE: Need help to setup a working nat on my MSR954

    Posted May 30, 2021 10:58 AM
    A  few possible few ways to do this.
    I would  encourage you to read the info IP services guide for the product here https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=c05370682 to work to your setup.

    something like below may be possible

    int gig X/y
    port link-mode route
    my IP A.B.C..D  & Mask
    nat outbound 2000 address-group 1

    acl basic 2000
     rule 5 permit source  W.X.Y.Z 0.0.0.255 (Class C)
     rule 10 deny


    ------------------------------
    Kamal Takodra
    If my post was useful accept solution and/or give kudos
    ------------------------------



  • 3.  RE: Need help to setup a working nat on my MSR954

    Posted Oct 02, 2021 08:35 PM

    I should put the nat outbound on the interface with public IP or on the interface with private IP?

    Also, the public IP is on a LoopBack interface, I can't set the port-mod of a LoopBack interface.

    Could you please give me a more specific configuration example?



    ------------------------------
    Mateus Côrtes
    ------------------------------