Wireless Access

last person joined: an hour ago 

Access network design for branch, remote, outdoor and campus locations with Aruba access points, and mobility controllers.
Expand all | Collapse all

AP125 sapd process weird

  • 1.  AP125 sapd process weird

    Posted Feb 02, 2015 04:03 AM

    I've got an AP125 that regularly reboots. Checking the controller log there's lots of this:

     

    Feb  1 04:09:44  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba000 on dev wifi0, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:44  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba001 on dev wifi0, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:44  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba002 on dev wifi0, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:44  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba100 on dev wifi1, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:45  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba101 on dev wifi1, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:45  sapd[6159]: <311020> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  An internal system error has occurred at file sapd_wlanconfig.c function vap_create line 77 error Error creating VAP aruba102 on dev wifi1, ioctl-err: File exists.
    Feb  1 04:09:47  nanny[734]: <303079> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 nanny|  Restarted process /aruba/bin/sapd, new pid 6159
    Feb  1 04:12:00  sapd[6159]: <326085> <WARN> |AP testap@172.17.14.151 sapd|  AM: Setting collection of statistics to : enabled
    Feb  1 04:23:58  nanny[734]: <303030> <ERRS> |AP testap@172.17.14.151 nanny|  Attempting to transfer core of /aruba/bin/sapd [pid 6159] to server 144.xx.xx.xx

    Anyone seen this problem? The AP has been factor reset and setup on the test bench. I'm inclined to think it's toast, but all thoughts welcome.


    #AP125


  • 2.  RE: AP125 sapd process weird

    Posted Feb 02, 2015 05:14 AM

    Hi Friend,

     

    Can you share the output of "show profile-errors" and "logging level debugging ap-debug <AP-name> and " show ap-debug all"

     

    it will give us insight about the issue

     

    Please feel free for any further help on this.



  • 3.  RE: AP125 sapd process weird

    Posted Feb 04, 2015 03:33 AM

    Of course since posting this there have been no errors and the AP has stayed up happily... despite steadfastly refusing to do that, and being factory-reset etc... Oh well. I'll wait and see what happens.

     

    Thanks