Network Management

last person joined: 12 hours ago 

Keep an informative eye on your network with IMC and AirWave network management solutions.
Expand all | Collapse all

Problems with Airwave heatmap

Jump to Best Answer
  • 1.  Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 08:52 AM
      |   view attached

    Hi community,

     

    we´ve upgrade our airwave to version 8.2.3.1 now our heatmap is not displayed correctly.2017-04-27 14_38_27-AirWave.png

    I test it with different web browsers IE, Firefox and Chrome, the problem was the same.

    I have deleted out all the APs and replaced it in the heatmap, but the problem was not fixed.

    I hope you have some ideas to fix the problem.

     

    Thanks



  • 2.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 08:59 AM

    Hi,

     

    I see in VisualRF it displaying all the singnal cut of heatmap colors? Can you change the cutoff singal strength in heatmap and check.

     

    Do you have old visularf heatmap screen shot from which version have you upgraded ?

     

    Regards,

    Pavan



  • 3.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 09:07 AM

    Hi,

     

    signal cut off ist set to -95 db but the heatmap does not change.

    I restart the airwave server but still the same problem.



  • 4.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 09:09 AM

    where can I change the color?

     



  • 5.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 09:38 AM

    Hi,

     

    So, even if we change the cutoff singal strength the heatmaps not changing? If we uncheck the heatmap option still it showing heatmpas? If Yes, could you try resize the floor plan and check the status?

     

    Regards,

    Pavan



  • 6.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 09:46 AM

    yes no changing when I change the singal cutoff signal strength.

    I resized the floor plan, but it does not fix the problem.



  • 7.  RE: Problems with Airwave heatmap
    Best Answer

    Posted Apr 27, 2017 10:01 AM

    Hi,

     

    Try below steps

    • Poll the redis database and check if didnt fixed go for second    
      https://<Airwave IP>/visualrf/poll_aps_now.xml
    • Toggle the use metric units setting in VisualRF> Setup page

     

    Regards,

    Pavan



  • 8.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 10:08 AM

    I set the butten use metric units to no and now the heatmap works...

    Is there a known issue with the metric unit in this airwave version, one of our costumers had the same problem.



  • 9.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Apr 27, 2017 10:22 AM

    We have bug DE28374 in Airwave and it will be fixed in 8.2.4.

     

    Regards,

    Pavan

     

    If my post addresses your query, give kudos:)



  • 10.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Jun 05, 2017 02:06 PM

    Hi Pavan,

    We just upgraded to 8.2.3.1 (unaware of the heatmap issue) and I am experiencing some of what is being stated here EXCEPT that when I upgraded the Master+5 subs. Some of them are showing the heatmaps correctly and others are not. I did attempt the two steps you outlined here but neither seemed to make a difference.

     

    Is there something else that I needed to do?

     

    Mark



  • 11.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Jun 06, 2017 04:14 AM

    Mark,

     

    Are you seeing this issue after upgrade? AMP 8.2.4 is avaialble to download from support site, try upgrade the server and check the status.

     

    Regards,

    Pavan



  • 12.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Jan 03, 2019 09:27 AM

    Will the toggle to Metric cause the system to need a reboot?



  • 13.  RE: Problems with Airwave heatmap

    Posted Jan 03, 2019 10:43 AM

    Toggling measurment unit will not reboot the server.