Wired

last person joined: 18 hours ago 

Bring performance and reliability to your network with the Aruba Core, Aggregation, and Access layer switches. Discuss the latest features and functionality of the ArubaOS-Switch and ArubaOS-CX devices, and find ways to improve security across your network to bring together a mobile first solution.
Expand all | Collapse all

Aruba 8320 VSX Issue

Jump to Best Answer
This thread has been viewed 13 times
  • 1.  Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Feb 25, 2019 03:43 PM

     Hi All,

     

    I had two 8320 switch configured in a VSX setup.

    This was working wel during the pre-staging fase.

    After we deployd the two switches at the customer site, the ISL link won't come up anymore and we see the following message on the

    Secondary switch on the ISL ports.

    Interface 1/1/52 is down
    Admin state is up
    State information: Disabled by feature <---------- !!!!!

    !

    The switches are above each other. We connected the two switches with two DAC cables of 40G. The cable works on other ports so is good.

    The Keepalive link is working. i can ping the other 8320 via this link.

    !

    Its a straight forward config so i'm rather confused .

    Can someone help me out with this?

     

    Below the VSX configuration.

    !!

    ********* Switch 1: *********

    interface lag 128
    no shutdown
    description ISL-Link
    no routing
    vlan trunk native 1 tag
    vlan trunk allowed all
    lacp mode active
    !
    interface 1/1/52
    no shutdown
    lag 128
    interface 1/1/53
    no shutdown
    lag 128
    !
    vsx
    inter-switch-link lag 128
    role primary
    keepalive peer 10.255.255.2 source 10.255.255.1
    !
    Interface 1/1/52 is down
    Admin state is up
    State information: Waiting for link <---------- !!!!!
    Description:
    Hardware: Ethernet, MAC Address: d0:67:26:e2:59:3d
    MTU 1500
    Type QSFP+DA1
    qos trust none
    Speed 40000 Mb/s
    Auto-Negotiation is on
    Input flow-control is off, output flow-control is off
    !
    Interface 1/1/53 is down
    Admin state is up
    State information: Waiting for link <---------- !!!!!
    Description: ISL-Link
    Hardware: Ethernet, MAC Address: d0:67:26:e2:59:35
    MTU 1500
    Type QSFP+DA1
    qos trust none
    Speed 40000 Mb/s
    Auto-Negotiation is on
    Input flow-control is off, output flow-control is off

    ******** Switch 2: *********
    interface lag 128
    no shutdown
    description ISL-Link
    no routing
    vlan trunk native 1 tag
    vlan trunk allowed all
    lacp mode active
    exit
    !
    interface 1/1/52
    no shutdown
    lag 128
    interface 1/1/53
    no shutdown
    lag 128
    !
    vsx
    inter-switch-link lag 128
    role secondary
    keepalive peer 10.255.255.1 source 10.255.255.2
    !
    Interface 1/1/52 is down
    Admin state is up
    State information: Disabled by feature <---------- !!!!!
    Description:
    Hardware: Ethernet, MAC Address: d0:67:26:e2:09:53
    MTU 1500
    Type QSFP+DA1
    qos trust none
    Speed 0 Mb/s
    Auto-Negotiation is off
    Input flow-control is off, output flow-control is off
    Rx
    !
    !
    Interface 1/1/52 is down
    Admin state is up
    State information: Disabled by feature <---------- !!!!!
    Description:
    Hardware: Ethernet, MAC Address: d0:67:26:e2:09:53
    MTU 1500
    Type QSFP+DA1
    qos trust none
    Speed 0 Mb/s
    Auto-Negotiation is off
    Input flow-control is off, output flow-control is off

     

     



  • 2.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Feb 25, 2019 07:19 PM

    It seems like SW-2 is your issue. What happens if you do a show interface transciever? Do both switches see the DAC?

    What about a show vsx status vsx-peer?

    The other thing I would try is to remove the DAC, re insert it, and see if the log messages say anything



  • 3.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Feb 26, 2019 03:18 PM

    Hi

    Both switches see the DAC cable.

    2018-10-24:08:47:11.426599|pmd|3804|LOG_INFO|AMM|-|Transceiver hot-swap insert for interface 1/1/53
    2018-10-24:08:47:11.221049|pmd|3804|LOG_INFO|AMM|-|Transceiver hot-swap insert for interface 1/1/52

     

    The switches dont see each other so the vsx peer is down and isl link is down.



  • 4.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Feb 26, 2019 03:34 PM

    Would you mind sharing complete sanitized (AKA no Serial Numbers) running configurations of both Aruba 8320?

     

    Would be nice to see the outputs of commands:

     

    show interface dom

    show interface 1/1/52 dom detail

    show interface 1/1/52 transceiver detail

    show interface 1/1/53 dom detail

    show interface 1/1/53 transceiver detail

    show vsx status

    show vsx status inter-switch-link

    show vsx status keepalive

    show vsx configuration inter-switch-link

     

    executed on both Aruba 8320 VSX Primary and Secondary.

     

    Well, both switches saw DACs...the date is 2018-10-24...or your switch time isn't actually updated by means of an NTP?



  • 5.  RE: Aruba 8320 VSX Issue
    Best Answer

    Posted Feb 27, 2019 02:54 PM

    All,

    TAC Support suggested to seroize the switches and start from fresh because of a corrupt DB or Upgrade to TL10.02.0010.

     

    After the upgrade the VSX was working like it should.

     

    Thank you all.

     



  • 6.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 03:59 AM

    We have this issue in TL10.02.0010 as well.



  • 7.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 04:53 AM

    Please try the following if the port is part of the L2 lag and disabled by feature:

    - remove the port from LAG

    - shut, put it back to routing

    - put it back in the L2 LAG, and no shut

     

    Let me know.



  • 8.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 05:51 AM

    It worked in secondary switch and primary switch port didn't come up, same port will work with different LAG.



  • 9.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 06:19 AM

    strange that it works on secondary and not primary.

    you may have to go through support for further analysis.



  • 10.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 07:26 AM

    Are you saying that there is an issue with QSFP+DA1 DAC Cables on ArubaOS-CX 10.02.0010?

     

    Personally all looks good to me: I haven't noticed anything bad about those DAC Cables [*] neither on ArubaOS-CX 10.01 nor on ArubaOS-CX 10.02...and I run VSX too.

     

    [*] HPE X242 40G QSFP+ to QSFP+ 1m DAC Cable (JH234A).



  • 11.  RE: Aruba 8320 VSX Issue

    Posted Mar 13, 2019 09:50 AM

    I don't think this is related to DAC. I saw once this issue when changing a lot lag port membership (typically for lab/demo/training).