Wired

last person joined: 3 hours ago 

Bring performance and reliability to your network with the Aruba Core, Aggregation, and Access layer switches. Discuss the latest features and functionality of the ArubaOS-Switch and ArubaOS-CX devices, and find ways to improve security across your network to bring together a mobile first solution.
Expand all | Collapse all

Weird 3810m issue, anyone got ideas?

Jump to Best Answer
This thread has been viewed 2 times
  • 1.  Weird 3810m issue, anyone got ideas?

    Posted May 30, 2019 11:20 AM

    We have stack of 2 3810m switches.

    Each switch has 2 fiber SFP Flex module (4 port) in Slot A and B

    During a reboot port 1/A1 went dark, log showed 1/A1 self test error.

    When i flipped the redundancy, port 2/A1 went dark, log showed 2/A1 self test error.

     

    I pulled out slot A Flex fiber module and tested in our lab standalone switch, all ports came up(4 ports). So no problems with the Flex module.

     

    I have upgraded the firmware, still port 1/A1 is dark

    I flipped the redundancy, both port 1/A1 and 2/A1 goes dark.

     

    Overall: During bootup, port 1/A1 or port 2/A1 has self test error.

     

    However, when i did "erase all" the switch rebooted and all ports came up (1/A1 and 2/A1) was green.

     

    But, when i reloaded the stack, issue returned 1/A1 went dark.

     

    This is weird issue, HP is suggesting RMA the switch.

    But this behaviour screams something software/iOS related.

    Anyone got ideas?

     

     

     



  • 2.  RE: Weird 3810m issue, anyone got ideas?

    Posted Jun 03, 2019 10:23 AM

    Bump!



  • 3.  RE: Weird 3810m issue, anyone got ideas?

    Posted Jun 03, 2019 05:11 PM
    Well, it's difficult to say...from what you described...it smells of a software related issue...especially because tested in standalone mode each switch, as you wrote, behaves normally...but these are just my 2 cents.


  • 4.  RE: Weird 3810m issue, anyone got ideas?
    Best Answer

    Posted Jun 04, 2019 09:53 AM

    Greetings!

     

    Could you please PM me the TAC case number(s) and the output of 'show tech all' from the switch stack in question, so we can make sure this is being investigated?



  • 5.  RE: Weird 3810m issue, anyone got ideas?
    Best Answer

    Posted Jun 04, 2019 10:07 AM

    Mathhew, Please check your email.

    Thanks for the help.



  • 6.  RE: Weird 3810m issue, anyone got ideas?

    Posted Jun 05, 2019 01:44 PM

    Just to provide closure for anyone who happens on this thread in the future — the issue was resolved by upgrading the stack to the latest switch software release (KB.16.08.0003).