Network Management

last person joined: 2 hours ago 

Keep an informative eye on your network with IMC and Airwave network management solutions.
Expand all | Collapse all

Unable to Access WebGui on 2500 switch from windows 10

  • 1.  Unable to Access WebGui on 2500 switch from windows 10

    Posted Aug 30, 2019 07:55 PM

    Recent received 2 s2500 switches and did a factory reset, then I am trying to access the webgui following Quick Start Guide, but after pressing <enter> on the GUI Quick Setup and it entering Quick-Setup running mode, I am unable to access the WebGui.  I have set my windows 10 machine to get a DHCP address from the switch (direct connect to port 2 on the switch.  And it does get an address (176.16.0.253) but when I enter the switch IP 176.16.0.254 into FireFox, Opera or Chrome, its just says unable to connect. 

     

    If I drop into windows command line, and do a ping I get the following error when I am running dhcp.

     

    C:\Users\James>ping 176.16.0.254

    Pinging 176.16.0.254 with 32 bytes of data:
    PING: transmit failed. General failure.
    PING: transmit failed. General failure.
    PING: transmit failed. General failure.
    PING: transmit failed. General failure.

    Ping statistics for 176.16.0.254:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

     

    If I switch to static IP it just times out.

     

    Any suggestions it is on AOS 7.4.1.2 if that has anything to do with it.

     

     



  • 2.  RE: Unable to Access WebGui on 2500 switch from windows 10

    Posted Aug 30, 2019 08:57 PM

    Problem solved.

     

    Well, if I actually looked at what my IP address was, I would of figured out my issue.  So to my spouse who point out my brain fart that the ip address is 172.16.0.254 and not 176.16.0.254 my thanks, and an IOU!