Wireless Access

last person joined: 24 minutes ago 

Access network design for branch, remote, outdoor and campus locations with Aruba access points, and mobility controllers.
Expand all | Collapse all

UM2G Flags Mesh AP

Jump to Best Answer
This thread has been viewed 2 times
  • 1.  UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 04, 2018 02:22 PM

    Hi community I have configured a mesh network using aruba AP 335. One AP as mesh portal and another AP as mesh point. The mesh point boots and I can reach it by ping. But on the Mobility Master I'm seeing the UM2G Flags. (U= Unprovisioned, M= Mesh, 2: IKE ver 2 and G= no such group). 

     

    I dont know if I have to do another config because I've already provisioned the AP and I assigned it to the ap-group where the mesh portal is. 

     

    Thank you  in advance for your help.



  • 2.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 04, 2018 02:25 PM

    Reprovision that access point to an ap-group that exists on that controller.



  • 3.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 04, 2018 03:35 PM

    Hi cjoseph.

     

    I reprovisioned the ap to an ap-group and it kept the same flags. 



  • 4.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 05, 2018 07:18 AM

    What version of ArubaOS is this? 



  • 5.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 05, 2018 11:06 AM

    Type "show log system 50" on the commandline of the MD to see if you have any clue why it has that flag..



  • 6.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 05, 2018 11:54 PM
      |   view attached

    Hi cjoseph,

     

    Below I attached a txt with the output of the command.

     

    Thank you.

    Attachment(s)

    txt
    show log system 50.txt   8 KB 1 version


  • 7.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 05, 2018 09:44 AM
    Version: 8.2.0.1


  • 8.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 06, 2018 06:01 PM

    So you mean, provision it wired?



  • 9.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 06, 2018 09:36 AM

    There is no information in that output.  I would try to provision the AP without mesh and see if the G flag disappears.



  • 10.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 07, 2018 10:41 AM

    Ok, I'll try that.

     

    Thank you.



  • 11.  RE: UM2G Flags Mesh AP

    Posted May 06, 2018 07:02 PM

    Provision its mesh role as "none" and then reboot.  See if it comes up when you plug it in wired.



  • 12.  RE: UM2G Flags Mesh AP
    Best Answer

    Posted May 07, 2018 04:13 PM

    Update: So I decided to reset the AP to factory defaults and then I provisioned it as mesh point in the AP group where the rest of APs are. Finally I kept the mesh portal AP in the "mesh-ap" group. Now mesh is working properly.