Controllerless Networks

This community is currently in a read-only state due to a maintenance window. For more info click here
Reply
Highlighted
Contributor I

WIFI does not work after connecting POE switch

This is the situation:

 - I have 3 Aruba instant AP's, all connected to an POE switch (which is manageble for VLAN's)

- From the POE switch I have a cable (port 10) to my firewall (port 14)

- On my firewall on port 14 I have configured 3 VLAN's. Each VLAN created is for another SSID that I set up in my aruba, so

    - SSID: Teachers (VLAN: 90), IP's: 10.0.90.x

                   Students (VLAN: 100, IP's: 10.0.100.x

                      .....

 

When connecting to an WIFI (teachers of students), I do not get an IP from my DHCP-server.

When I connect an AP without the POE switch on my firewall, everything goes fine. The problem is the POE switch.What do I have tot configure in my POE switch, so everythig will work?

 

thx


Accepted Solutions
Highlighted
Contributor I

Re: WIFI does not work after connecting POE switch

Problem solved. I changed everything from untagged to tagged (except the default VLAN) and it works...

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Moderator

Re: WIFI does not work after connecting POE switch

A few questions

 

- Did you create those VLANs on the switch?

- Is the link from the firewall to the switch a routed port or switchport?

     - If it is a routed port, did you add subinterfaces for each VLAN?

     - If it is a switch port, is it configured as a dot1q trunk will all VLANs tagged?

- Are the links to the IAPs configured as trunks?

- Does the switch support GVRP?

 

 



If this response is more than 1 year old, it may no longer be accurate. Please consult official Aruba documentation, TAC or your Aruba SE.

| Aruba Alumni | @timcappalli | timcappalli.me |

Highlighted
MVP Expert

Re: WIFI does not work after connecting POE switch

 

Are you using the same VLAN/Segment when you connect the IAPs to the switch as when you connect the IAPs to the firewall ?

 

On your switch do you have ip helper address configured ?

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Architect @WEI
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Highlighted
Contributor I

Re: WIFI does not work after connecting POE switch

I dit not made the VLAN's in the switch. Now I dit (I think), but it is still not working. (Without the switch, it works fine, but as soon I connect the AP's to the switch, it doesn't work. So it had to be witch the settings of the POE-switch) . I'm kind a noob in the POE-switch settings...

Naamloos-1.jpg

Highlighted
Contributor I

Re: WIFI does not work after connecting POE switch

Problem solved. I changed everything from untagged to tagged (except the default VLAN) and it works...

View solution in original post