Norsk Forum

Reply
Highlighted
Occasional Contributor I

Aruba Central

Hva er Central og hva er det ikke.
Aruba Central er et administrasjonssystem for Instant AP og Aruba svitsjer. Fra 2H 2017 kommer support for 7000 serie Mobility Controllers. 
Central er ikke en kontroller selv, dette betyr at de aller fleste funksjoner eksekveres i virtual controller, svitsj eller i aksesspunktet.
 
Skulle Central av en eller annen grunn bli utilgjengelig eller at subscriptions skulle løpe ut, vil systemet fortsette å fungere som et instant only system. Selvsagt vil Cloud guest, visual RF (ja det kommer også), Clarity og Presense Analytics ikke lenger være tilgjengelig, men lokale tjenester, lokal administrasjon, Instant authentication, Instant guest, AppRF mm fortsetter som før.  Forskjellen på Instant Guest og CloudGuest er at Cloud Guest kan dele Splashside, mac cache og tjenester mellom flere virtual controllere og flere grupper, og at det har flere muligheter slik som selv service registration for brukere og SMS tjeneste innebygget. Men Central er også enheten som administreres dekket av en supportavtale som gir bedre tilgang til support enn lifetime warranty, notifications mm. 
 
For at Central skal fungere er det noen ting som må til. 
 
Activate - innplassering
Ved bestilling kan kundenavn matche 100% til kundenavn på en Aruba Activate konto. Hvis dette ikke matcher. Hvis det ikke er en match vil den sjekke for email adresse til den som er lagt inn i bestillingen fra distributør. Dette er den beste måten siden dette tillater at man setter opp flere mulig veier inn og at man ikke er avhengig av legal name med prefix/postfix eller spesiell upper lower case i navn i systemene. Data leveres i sell-out rapporten fra distributør til HPE Aruba, det tar så noen dager og enhetene ender i activate.
 
Man kan også manipulere enheter senere i Aruba Activate, men det er ikke så trivielt, men her kan man peke på rett kunde og rett gruppe, eventuelt en Airwave server og folder som man vil peke på. 
 
Appen . manuell plassering
Under utplassering av enheter kan man være innlogget i Central kontoen med en konto med read/write eller administrator rettigheter. Denne kan så scanne serienummer og mac adresse fra strekkoder på enheten eller esken. Tips er å lage et installasjonsskjema der man setter av plass til å plukke en av de to etikettene av AP under installasjon for å så å listre dette på et ark med info om lokasjon for å sikre at man dokumenterer dette.  Dette arket kan så scannes og deles. Merk at scanning med kamera på mobil for ny scan med mobil fra appen ikke fungerer pga distorsjon i linsen. Original er beste kilde, ellers må det være veldig bra kvalitet. 
 
Central - manuell plassering. 
Så lenge det ikke er enablet en subscription på og et AP er innplassert i en gruppe, så vil du kunne legge den inn manuelt under Global Settings - Device provisioning - Add devices. For inntil 32 enheter kan du bruke serienummer og mac adresse, for flere må du hente ut cloud activation key fra maintenance menyen der du også kan konvertere typen av AP i Instant grensesnittet. Du kan også hente det samme fra en svitsj som har fått kontakt med Aruba Central.  Cloud activation er først tilgjengelig når enheten har autentisert seg gjensidig med sertifikat mot Central. 
 
Krav til å komme i kontakt med Central. 
Enheten må ha ett klarert sertifikat, dette ligger i en TPM (trusted platform module) enhet på alle enheter som støttes i dag. 
Den må også ha korrekt tid slik at tiden er rett på enheten og sertifikatene er gyldige. Alle enhetene prøver ntp mot pool.ntp.org. 
 
Enheten må være koblet til en upstream port som gjør at default vlan for enheten (gjerne port 1 på en svitsj) er untagged og gir Internet tilgang direkte og ikke via proxy. 
 
Krav for administrasjon via Central
Enheten må ligge i en gruppe i Central, men før en lisens for network managment er assignet til enheten vil den ikke synkronisere og få sin konfigurasjon. En virtual controller som allerede er satt opp vil overføre sitt oppsett til Central hvis den legges i en gruppe uten konfigurasjoner. 
 

 

Highlighted
Occasional Contributor I

Re: Aruba Central

For å flytte svitsjer i Aruba Central fra en gruppe til en annen er det et annet sted enn device provisioning du går.  Da går du til  Groups.  Groups.PNG

Så velger du tannhjulet og her kan du flytte enheter mellom grupper.  Husk at gruppe er lik grunnleggende config (eller komplett config).  Alle AP, VC eller svitsjer kan overrides i forhold til standard.