Norsk Forum

Reply
Highlighted
Occasional Contributor I

DHCP relay i Comware 7 vs Aruba OS Switch

Som dere sikkert kjenner til vil en DHCP forespørsel fra et subnet der DHCP relay er satt opp, videresende DHCP forspørselen til de konfigurerte DHCP serverne som er satt opp for grensesnittet.

 

DHCP relay tar broadcast og gjør om forespørselen til en unicast direkte til oppsatte DHCP tjenere.  Alle svarene sendes tilbake til via DHCP releet sin adresse nærmest DHCP klienten og den velger vanligvis den som matcher den som klienten ber om - hvis den gjr det. Windows klienter spør gjerne om den siste adressen de hadde. 

 

I Comware 7  sendes DHCP rele-forspørselen fra det grensesnittet som er nærmest DHCP-tjeneren i motsetning til de fleste andre nettverksoperativsystem. Det har sine fordeler, men gjør at man for å finne en enhetlig sentral policy for å sikre at man bare tildeler IP adresser til de subnettene man ønsker å tildele til - så må man filtrere på DHCP responsens som er enhetlig og alltid går fra DHCP tjeneren til grensesnittet som er nærmest klienten og på samme subnett som adressen skal tildeles i.

 

Under en illustrasjon av en wireshark capture som viser samtalen. 

Her er det 1.1.1.0 som har DHCP tjener som er 1.1.1.2 og vi har en klient i 2.2.2.0 nettet som får adressen via 2.2.2.1 som er Comware 7 og som opptrer som DHCP rele.  Den settes opp på grensesnittet mot klienter som skal serves og ser slik ut:

 

Dette er gjort på et rutergrensesnitt men fungerer på samme måte på en VLAN grensesnitt på en svitsj. 

 

interface GigabitEthernet0/0
  port link-mode route
  combo enable copper
  ip address 2.2.2.1 255.255.255.0
  dhcp select relay
  dhcp relay server-address 1.1.1.2
 DHCP relay.png

 

På en Aruba OS svitsj så går requesten også fra grensesnittet nærmest klienten. 

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: