Security

Reply
Occasional Contributor I

Testing RADIUS servers from the CLI

I'm trying to use the aaa test-server command to troubleshoot some RADIUS auth issues I'm running into, but I keep getting a parse error on the 'server name' parameter. No matter what I put there it says parse error and points to the first character of the server name.

 

I am using the 'Name' property of the server that shows up in the 'show radius' command. The Server Name property shows Not Configured on everything server though, could that be related? Not sure what I need to do to test it...

 

 

Maybe someone could help with my actual RADIUS issue if I can't get the command to work. I had it working by configuring my NPS server directly on the SSID in question, but I am trying to load balance NPS behind a KEMP loadmaster. When I switched the IP from the NPS server itself, to the virtual server on the KEMP, it stopped working. It isn't even sending the requests through to the NPS server.

 

I know the KEMP virtual server is working though because other devices are using it just fine. It's just my IAP-105's that won't work through it which is what lead me to trying the test command.

 

Anyone have any ideas?

 

 

Guru Elite

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

Can you please print out your exact command and the error you are witnessing?


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor I

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

I have a screenshot below, KEMP-NPS is the load balanced virtual server that I have configured
2019-01-16_11-48-22.png

Guru Elite

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

What version of ArubaOS is this?

Are you running this from the VMC or the VMM?


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor I

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

ArubaOS (MODEL: 105), Version 6.4.4.8-4.2.4.11

 

These are instant APs so I just SSH'd into the virtual controller, we do not have a mobility controller.

Guru Elite

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

Highlighted
Occasional Contributor I

Re: Testing RADIUS servers from the CLI

Looks like it was a formatting issue, I formatted it like your link and it did not give me the parse error, but it also displayed no output. It just goes back to a prompt line immediately.

 

However, I figured out the issue. It was related to our load balancer. I have it configured improperly for Transparency. All is good now! 

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: