Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I

New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

Hello! 

 

Nice forums you got here! I’m a new poster, so bear with me!

 

I have an issue with finding new access points in the Aruba Controller, I have connected three brand new AP in three different switches but I can't find them and provision them. 

 

Troubleshooting so far: 

I have restarted the Aruba Controller. 

I have factory reset the controllers. 

I have 52 AP's that are up and running and I have licenses for a total of 108. 

I suspected I might have configured the ports on the switches incorrectly, so I have compared the port setups with other working access points and I can't spot any diffrences. I also removed an existing working access point and plug in the new one but I still can't see the new AP in Controller.

 

Any ideas on how I can move forward with the troubleshooting?

 

Thankful for any advice! 

Guru Elite

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

What are you using for AP discovery?  If the access points are on the same layer 2 VLAN as the controller, they should be able to find it.  If they are not on the same layer 2 vlan, you will need to using something like a DNS a-record of "aruba-master" or DHCP options to point access points to the controller.:  https://www.arubanetworks.com/techdocs/ArubaOS_6_5_4_X_Web_Help/Web_Help_Index.htm#ArubaFrameStyles/AP_Config/AP_discovery_ADP.htm

 

On the controller's commandline, type "show ap database" to see if any of the new APS have flags that would keep them from coming up.


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor I

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

Thank you for you reply! 

I belive both DHCP and ADP method is being used...

 

I have version 6.5.2.0

I tried the command suggested but it says: % Invalid input detected at '^' marker.

______________________________

(SKAC01) >show ap database
^
% Invalid input detected at '^' marker.

MVP

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

I think you might need to go into enable mode. Execute the command "enable" first.

Plugging in a new AP in a working switchports would probably mean there is something else than controller discovery problems.

Which AP model are you connecting? Are you sure it's not an IAP (look on the back of the AP, it either say AP-305 or IAP-305 for example).

Aranya AB, Sweden
ACMP, ACCA, CWNA, CWDP
Occasional Contributor I

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

Thank you, I really appreciate your help! 

I'm using AP 325 indoor. 

 

"enable" worked now I'm able to get a list

 

b4:5d:50:c8:30:02 default 325 172.25.0.100 Down 172.25.0.10 0.0.0.0

 

There is no flag, status is down.

MVP

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

Hmm, are you able to console it to see whats going on in there?

 

Can you tell if the AP itself is rebooting? Does it ever go UP in the controller?

Aranya AB, Sweden
ACMP, ACCA, CWNA, CWDP
Occasional Contributor I

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

The AP seems to go directly to down status. I took another brand new AP and it doens't even appear in down or up status. I can't see it at all. Not web console or through the show ap database command.

 

Strange?

 

Guru Elite

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

Type "show log system 50" to see if there is anything in there.


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor I

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

I have attached the log file. I don't know what to look for. 

Guru Elite

Re: New AP's doesn't show up in my Aruba Controller

It doesn't really say anything.  What version of ArubaOS is this?


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: