Wireless Access

Reply
MVP Expert

Re: Site Survey with IAP Manual

There seelct only - enforce uplink to eth0 and make sure it is in standalone mode

 

try that and let us know how it goes

Pasquale M. | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACCA
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Frequent Contributor II

Re: Site Survey with IAP Manual

got it working now:

 

when i checked the filed "disable ssid on uplink failure" it works. But i thought i have to uncheck it. With cli "show configuration" i saw that it is the opposit.

MVP Expert

Re: Site Survey with IAP Manual

Interesting, maybe that label needs re-wording
Pasquale M. | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACCA
[If you found my post helpful, please give kudos!]
New Contributor

Re: Site Survey with IAP Manual

OK I got this to work but it takes over 6 minutes for the AP to boot and the radios to come up. Is there anything I can do to get the AP to boot faster.

 

Pat

Frequent Contributor II

Re: Site Survey with IAP Manual

i have some new problems with site survey and IAP

 

ArubaOS (MODEL: 115), Version 6.4.2.6-4.1.1.7

 

wlan ssid-profile SiteSurvey
 enable
 work-without-uplink
 index 0
 type employee
 essid SiteSurvey
 wpa-passphrase 0***************************
 opmode wpa2-psk-aes
 max-authentication-failures 0
 vlan guest
 auth-server InternalServer
 rf-band 2.4
 captive-portal disable
 dtim-period 1
 inactivity-timeout 1000
 broadcast-filter arp
 dmo-channel-utilization-threshold 90
 local-probe-req-thresh 0
 max-clients-threshold 64

 

uplink
 no preemption
 enforce ethernet
 failover-internet-pkt-lost-cnt 10
 failover-internet-pkt-send-freq 30
 failover-vpn-timeout 180
 uplink-priority ethernet 1
 uplink-priority wifi 2
 uplink-priority cellular 3

 

 

but it is rebooting every 10Minutes and shows

 

Reboot Time and Cause: AP rebooted ***********; Gateway unreachable

 

Please Help! i got it working once but changed firmware often since then.

dpi
Occasional Contributor II

Re: Site Survey with IAP Manual

Hi, jAyR. Did you find a way to keep the AP from rebooting?

We have an AP105 with older firmware 6.3.1.2 that works just fine in standalone mode for surveying, but our new AP275 with 6.4.3.1-4.2.0.0 is rebooting constantly with the same "Gateway unreachable" reason.

Frequent Contributor II

Re: Site Survey with IAP Manual

for me it is working now . i have configured static ip, "work without uplink" and i think i needed to set :

swarm-mode Standalone

 

dpi
Occasional Contributor II

Re: Site Survey with IAP Manual

Thank you, jAyR. I just had to add the "swarm-mode Standalone" and now the reboots are gone:)

So it looks like two commands will do it:

"swarm-mode Standalone" - to stop the rebooting

SSID profile - "work-without-uplink" - to broadcast the SSID

 

Highlighted
Frequent Contributor I

Re: Site Survey with IAP Manual

To summarize:

 IAP-on-a-stick.jpg

ACMX, ACDX, ACCP, MASE
Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: