Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

I have tried to find a new sw, due to the fact that i am new to Aruba i have difiucilty finding it, are you able to point me in the right direction, it is a 7005.

 

Thanks in advance :-)

 

Erik Loeth

 

 

Guru Elite

Re: missing Heartbeats at remote site

The latest software in that train should be in the folder here:  https://support.arubanetworks.com/DownloadSoftware/tabid/75/DMXModule/510/EntryId/18618/Default.aspx

 

Download the version for the 7000 series controller.  Please let me know if you are having difficulty obtaining it.

 

 

 


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

I have been there, but it takes a week to get a login, i got the equipment last week so login is in progress eaven that i typed the serial of the 7005

 

So if you are able to help it will be appriciated.

 

Erik Loeth

 

Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

Thanks downloading now.

 

I will upgrade and get back.

 

Have a nice day/evening 

 

Erik Loeth

 

 

Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

So, the 7005 is updated to latest sw, but still the same problem.

 

# Source Destination Prt MTU Acls BSSID Decaps Encaps Heartbeats Seqnum Missed Outoforder Flags
------ -------------- -------------- --- ---- ------------------- ----------------- ---------- ---------- ---------- ------ ------ ---------- -----
12 192.168.128.23 172.20.127.140 47 1500 0 0 0 0 40:E3:D6:CF:B0:58 44206 0 44203 44337 0 0 TES
17 192.168.128.23 172.20.127.141 47 1200 0 0 0 0 AC:A3:1E:C6:CE:E2 44087 0 44085 44092 0 0 TES
24 192.168.128.23 10.0.1.167 47 1200 0 0 0 0 AC:A3:1E:C6:CE:F0 0 0 0 0 0 0 TES
27 192.168.128.23 10.0.1.151 47 1200 0 0 0 0 40:E3:D6:CF:B0:30 0 0 0 0 0 0 TES

 

2015-09-22 05:56:21 Switching to LMS 192.168.128.23: Missed heartbeats: Last Sequence Generated=729 Sent=729 Rcvd=0. Last Ctrl message: KEEPALIVE len=45 dest=192.168.128.23 tries=1 seq=15
2015-09-22 05:56:23 New connection, Changing to LMS (192.168.128.23) [cur_lms_index: 0, event: REDUN_EVENT_TUNNEL_UP, cur_state: REDUN_STATE_TUNNEL_LMS, function: redun_tunnel_up(5267)]

 

I have set the timers temporary to 60 sec and 120 times this gives a rebootstrap every 2h, to have the ap up for longer time.

 

Reg. Erik Loeth

 

Guru Elite

Re: missing Heartbeats at remote site

Is this the only remote site that is having the problem?


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.4 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Learning Videos
Aruba Central Documentation
Sign up for Security Alerts
Aruba Technical Webinars
Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

Yes this is a test site, i have had the ap moved to the central site and it works as expected.

 

Now i am in the prosses of sniffing 1 point at the time to find where the gre packet is lost

I se it on the link from > 7005

 

I will be back later.

 

Regards Erik

 

Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

Ok after many many many tests it seems that VMware is dropping GRE in 5,5

 

I se gre on the uplink to VM but not in the FW (virtual machine)

 

https://communities.vmware.com/thread/458453?tstart=0

 

My PFsense (the FW with the VPN) is a new clean install, and 2.2.4 is supporting VMXnet3, the issue is only on E1000 driver.

 

I will update VM in the weekend to verify that it solves the issue. 

 

Regards Erik Loeth

 

Occasional Contributor II

Re: missing Heartbeats at remote site

I am now able to confirm that VMware is dropping protocol 47, if the machine is using E1000 ethernet version. If this is changed to VMXnet3 type protocol 47 flow perfectly.

 

It is observed on VMware 5.5.0 and 5.5.0 U1.

 

So if usung PFsense, TMG or other similar type of termination for VPN tunnels it will give you problems.

Problem found with Sniffer

on the trunk in the switch > VMware Packets from the AP, protocol 47 is OK

ON the Inside interface in PFsense a packet capture show NO protocol 47 packets.

 

This is only seen on IPV4 protocol 47.

 

Regards and have a nice day.

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: