Wired Intelligent Edge (Campus Switching and Routing)

Who Me Too'd this topic

Frequent Contributor I

MAS 3500 poe disabled, port still has power

Hello everyone,

 

I ran into an issue today and I was hoping some of the veterans would be able to shed light on it.

 

I'm in the process of installing some IAP-225s, they are all plugged in (dual homed) but the ports are in shutdown since you need to do things in order so I can configure the virutal controller. 

 

I'm trying to reboot a few APs via POE cycling but the port still provides power... 

 

#show interface gigabitethernet 0/0/29

GE0/0/29 is administratively Down, Link is Down, Line protocol is Down
Hardware is Gigabit Ethernet, Interface is 2W-C21, Address is 00:1a:1e:16:ba:9f
Encapsulation ARPA, Loopback not set
Configured: duplex (N/A), Speed (N/A), FC (Off), Autoneg (Off)
Auto negotiation in progress
Interface index: 30
MTU 1514 bytes
Link flaps: 24
Flags: Access, Trusted
Link status last changed: 0d 00:00:00 ago
Last update of counters: 0d 00:00:00 ago
Last clearing of counters: 0d 00:00:00 ago
Statistics:
Received 21954831 frames, 1896642034 octets
0 pps, 0 bps
11169636 unicast, 704 multicast, 10784491 broadcast
0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 error octets, 0 CRC frames
Transmitted 79628884 frames, 5618277482 octets
0 pps, 0 bps
68735448 unicast, 66263 multicast, 10827173 broadcast
0 throttles, 0 errors octets, 0 deferred
0 collisions, 0 late collisions
PoE Information:
Administratively Disable, Port status: Off, Power consumption: 0 mW
PSE port status: Off, PD detection in progress

 

#show interface gigabitethernet 0/0/31

GE0/0/31 is administratively Down, Link is Down, Line protocol is Down
Hardware is Gigabit Ethernet, Interface is 2W-C22, Address is 00:1a:1e:16:ba:a1
Encapsulation ARPA, Loopback not set
Configured: duplex (N/A), Speed (N/A), FC (Off), Autoneg (Off)
Auto negotiation in progress
Interface index: 32
MTU 1514 bytes
Link flaps: 21
Flags: Access, Trusted
Link status last changed: 0d 00:00:00 ago
Last update of counters: 0d 00:00:00 ago
Last clearing of counters: 0d 00:00:00 ago
Statistics:
Received 67201598 frames, 4633811555 octets
0 pps, 0 bps
67107346 unicast, 3113 multicast, 91139 broadcast
0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 error octets, 0 CRC frames
Transmitted 34567322 frames, 2889396417 octets
0 pps, 0 bps
12993290 unicast, 66678 multicast, 21507354 broadcast
0 throttles, 0 errors octets, 0 deferred
0 collisions, 0 late collisions
PoE Information:
Administratively Disable, Port status: On, Power consumption: 9500 mW
PSE port status: On

 

These are the 2 ports of an IAP-225, and I'm a little confused as to why POE is diabled but the port still provides power.

 

Any thoughts?

 

(ArubaS3500-48P, Version 7.4.0.1)

(IAP-225, Version 6.4.2.6-4.1.1.8_50989)

Who Me Too'd this topic