Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
MVP
Posts: 707
Registered: ‎12-01-2010

CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

Greetings:

 

We are rolling a bunch of iAP to small installations - one each - to act as RAPIDS collectors.

In a site with DHCP etc. we'd use options to tell them how to find Airwave.

 

As it is, we ssh in to the iAP and from the command line type the following:

virtual-controller-ip 10.20.38.219
name 038-wc1
ams-ip 10.10.105.59
ams-key 12345
organization Stores:038
exit
commit apply
write memory

 In a few minutes Airwave reports: AMP Alert: Device Up (038-wc1, ac:a3:1e:c1:d4:7a)

 

Then from Airwave we can complete the setup - (have I mentioned that we can't access the GUI on 4343)

 

It would be nice to be able to name the AP so that it and the VC are correctly called out in the announcement.

 

Any clues on the CLI syntax for that? [they're shipping with 6.4.2.0-4.1.1.0_45444 loaded]

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

Take a look at this training video on "Zero Touch Provisioning with AirWave" here: http://cloud.arubanetworks.com/instant-training and scroll down to Module 24. .  This method uses Aruba Activate to redirect IAPs to the AirWave server as opposed to DHCP options.  

 

The solutions is truely Zero touch once configured.  A Factory Default IAP will talk to Activate in the cloud automatically on bootup, receive the AMP IP, Org String, and Shared-Secret, it then talks to AirWave and receives its config automatically from AirWave.

 

 

MVP
Posts: 707
Registered: ‎12-01-2010

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

Nice Try!

 

We don't allow access to the internet from most of our network - no clouds in our stores.

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Aruba
Posts: 1,643
Registered: ‎04-13-2009

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

[ Edited ]

msabin wrote:

Greetings:

 

It would be nice to be able to name the AP so that it and the VC are correctly called out in the announcement.

 

Any clues on the CLI syntax for that? [they're shipping with 6.4.2.0-4.1.1.0_45444 loaded]


Are you just looking to include the AP hostname (in addition to the VC name?)

 

Have you tried to name the AP before adding it to AirWave?

hostname IAP-STORE-038

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

MVP
Posts: 707
Registered: ‎12-01-2010

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

As soon as I read your note I realized that we've only ever tried to change the iAP name AFTER we'd typed the Airwave IP address, but before the commit.

That command is not available when I try it.

 

I'll try it before I set the VC name and Airwave IP next time.

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
MVP
Posts: 1,422
Registered: ‎10-25-2011

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

Matthew, are you looking to give the IAP itself a name, not the VC name?

If an IAP (AP) name you want, try

conf t
per-ap-settings <mac>

?
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 707
Registered: ‎12-01-2010

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

I was expecting per-ap-settings <mac> to give me a different menu from the global menu.

No apparent change.

 

There is no hostname command available, just name - which appears to name the VC even if you try to enter per-ap-settings first.

 

Interestingly the commands we're talking about are shown in the configurations collected by airwave, they just don't seem to be CLI-able.

 

I'm confused.

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Aruba
Posts: 1,643
Registered: ‎04-13-2009

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

The hostname command is available outside of config mode; while the name command is only visible in config mode.

 

 

OTR-155P# hostname ?
<text>     System name

 

OTR-155P (config) # name ?
<name>     name

 

 

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

MVP
Posts: 707
Registered: ‎12-01-2010

Re: CLI: minimum sufficient commands to get connected to Airwave

You were right-on clembo:

 

hostname blah-ap-blah
configure terminal
name blah-vc-blah
etc.

 does the trick!

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: