Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-04-2014

Can I switch between 2 networks transparently?

I have configured 2 network.
1 - Instant Red
2 - Red Mobility Controller
I have 3 SSID configured EXACTLY THE SAME on both networks/physical and virtual
Can I switch between networks transparently?

Guru Elite
Posts: 7,852
Registered: ‎09-08-2010

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

If everything matches (encryption, keys, RADIUS servers, etc), then you should be able to roam between them without issue although the roam may take a little bit longer than normal. 

 

This is not a recommended design.


Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-04-2014

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

The configuration is follow:

 

1.- Mobility Controllers 650 - 16 APS

2.- Aruba Instant (controller) with 7 AP
The 2 controllers (Physical and Virtual) have the same SSID, encryption, keys, RADIUS servers, captive portal,etc.

 

In both have navigation.

 

The problem is to change the SSID (UAO) -650 to SSID (UAO) -Instant. Is necessary to forget the network, put off the network adapter, and start the connection again.

 

The change is not made between the 2 networks transparently

 

Why?

 

Guru Elite
Posts: 7,852
Registered: ‎09-08-2010

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

What authentication method are you using?

PSK? EAP-PEAP? EAP-TLS?

Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-04-2014

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

Ok
SSID UAO-AL
WPA2 and MAC Authentication


SSID UAO-I
LDAP authentication


SSID UAO-AD
WPA2 and MAC Authentication

SSID UAO-I   are most problems.

Guru Elite
Posts: 7,852
Registered: ‎09-08-2010

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

This is likely because the two environments are using different server certificates for EAP.

Your only option to allow this work seamlessly is to add a radius server to your environment and point both the instant cluster and controllers at it. You'll still need to manually reconnect the clients.

Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-04-2014

Re: Can I switch between 2 networks transparently?

Ok, authentication is done with the LDAP server do match with the captive portal.

 

Accepts the credentials but don´t gives navigation, tomake the process mentioned above.

 

And given the IAP controller IP 0.0.0.0 to the diveces

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: