Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎10-16-2013

Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

I have a 650-US controller ArubaOS version 6.2.1.4 and 6 IAP-105s version 6.2.1.0-3.4.0.3_40346.  I want to convert one of my APs to a CAP to make sure that my configuration on the 650 controller is setup properly, and then convert the rest of the IAPS.  When I run "convert-aos-ap" in the command line (putty into IAP), the AP does not convert and I get the following system logs.

 

     

Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341098> <WARN> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_convert_ap: Convert AP url-, mode-0, master-10.10.10.45.
Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341093> <ERRS> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_image_upgrade_urls: 933: required class 10 not found in payload.
Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341093> <ERRS> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_image_upgrade_urls: 933: required class 15 not found in payload.
Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341093> <ERRS> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_image_upgrade_urls: 933: required class 26 not found in payload.
Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341093> <ERRS> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_image_upgrade_urls: 933: required class 23 not found in payload.
Nov 6 09:48:55 cli[1028]: <341095> <ERRS> |AP d8:c7:c8:ca:f7:8b IAP04@10.10.10.50 cli| recv_image_upgrade_urls: url is NULL!.

 

I do not know why this is happening.  I looked up the errors 341093 and 341095 and all they say is that the AP is upgrading. Does anyone have some insight on why this would not be working?

MVP
Posts: 4,271
Registered: ‎07-20-2011

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

[ Edited ]

 

Do you see the same issues from the GUI Maintenance > Convert  ?

 

What IAPOS you are running ?

 

And What AOS are you running on your controller ?

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Aruba Employee
Posts: 201
Registered: ‎07-14-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

Hi,

 

I have two questions which might help us narrow this down:

 

1.  Did you use the 'cap' or 'rap' option when executing convert-aos-ap command?

2.  Are the IAP105 also the US model? 

 

Thanks

 

Yan

Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎10-16-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

Yan Liu: I used convert-aos-ap CAP <ip address of controller>. And yes i am using IAP US, It says "virtual-controller-country US" in the maintanance->configuration.

 

victorfabian 650-US controller ArubaOS version 6.2.1.4 and  IAPOS 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

 

MVP
Posts: 4,271
Registered: ‎07-20-2011

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

 

Do you see any errors on the controller ? show log system 

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎10-16-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

Attached is the log.

Aruba
Posts: 105
Registered: ‎11-03-2011

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

assuming your controller is licensed to take the inbound AP's? I've not see that specific error message before myself. When I get back in lab tomorrow, can try this on those code specific versions you cited.



| Adam Kennedy, Systems Engineer - adamk@hpe.com

| Service Providers – Aruba, an HPE Company

| Twitter: @adam8021x | Airheads: akennedy
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎10-16-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

OK thanks,

 

Yes I do have license for 8 APs. My situation is that I do not want to use the gui convert method because it will convert all my IAPs at once.  I do not want my wireless to be down if something goes wrong, that is why I am just wanting to convert one of my six.  I want to test out my new configurations on the 650 controller before I convert the rest of my IAPs. 

 

Aruba Employee
Posts: 201
Registered: ‎07-14-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

Have you tried converting that AP to standalone mode, and then converting it to campus AP?

Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎10-16-2013

Re: Converting an IAP-105 to AP-105 using convert-aos-ap

No, I have not tried that. Do you recommend doing that? 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: