Higher Education

Reply
This is an open group. Sign in and click the "Join Group" button to become a group member and start posting.
Highlighted
Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Intel 7260 chipset issue
[ Edited ]

Hello,

 

We are having some issues with a certain chipset on our eduroam 802.1x network and was wondering if other people are seeing a problem with it too. The chipset in question is the Intel 7260 running windows 8 and 7, the problem we are seeing is devices containing these wont connect or if they do its very hit and miss and the connection will drop within minutes if not seconds.

 

Looking at the connections of these problem deivces we dont even see it connecting to the AP nor any requests hitting our radius server.

 

The only solution we have found is to use a USB wireless dongle which works fine on these devices with that chipset so we know its not a problem with the OS as we have loads of windows 8 users not having these problems.

 

Any help or other people having the same issues would be most helpful. On intels website hidden away i found this 

 

http://www.intel.com/support/wireless/wlan/sb/CS-034535.htm

 

We are running 6.1.3.6 with about 1650 APs mainly AP105s and AP135s with a single SSID of eduroam.

 

 

Guru Elite
Posts: 8,323
Registered: ‎09-08-2010
Re: Intel 7260 chipset issue

Generally speaking, when you don't see an auth request on your RADIUS server, a driver update is needed.

 

Many of the issues we saw with this chipset on Windows 8 were fixed in 8.1.

 

What version of the Intel driver are you using? See the post below for additional info:

 

http://community.arubanetworks.com/t5/Education/Windows-8-issues/gpm-p/122845#M505


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Re: Intel 7260 chipset issue

We have tried all the releases of drivers for this chipset. Due to be very newly released by intel we are still stuck. We have seen this probelm with other intel chipsets and rolling back older drivers have solved this issue with window 8 and 8.1 but no joy with this one.

 

 

 

 

Guru Elite
Posts: 8,323
Registered: ‎09-08-2010
Re: Intel 7260 chipset issue

For kicks, can you try disabling VHT on the client? (change to HT Mode)

 

ac7260-vht.png


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Re: Intel 7260 chipset issue

Hi,

 

Thanks for the tip. We have tried his and many others that are on the Intel forum page about 3 of us from different teams have spent a good solid week trying all types or tips and work arounds on this problem. The only thing we have found to resolve it was the USB wireless dongle.

 

We have requested that our suppliers dont supply us devices with this chipset but this doesnt help our students that have them in theirs. 

 

Just trying to get a feel for who else is having this trouble.

Guru Elite
Posts: 8,323
Registered: ‎09-08-2010
Re: Intel 7260 chipset issue

We have tons of machines with this chipset and we haven't any issues. We're running 6.3.x code though.


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Re: Intel 7260 chipset issue
[ Edited ]

Hmm...

Aruba Employee
Posts: 2
Registered: ‎08-22-2011
Re: Intel 7260 chipset issue

Hi,

 

Do we have dot11k enabled here?

Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Re: Intel 7260 chipset issue

Does anyone know if there is a bug on version 6.1.3.5 if these chipsets work on 6.3.x?

Occasional Contributor II
Posts: 37
Registered: ‎05-17-2012
Re: Intel 7260 chipset issue
[ Edited ]

Cappall, are your users connection with these chipset to eduroam or your open SSID? 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: