Network Management

Reply
MVP
Posts: 133
Registered: ‎04-11-2016

Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

Hi all, 

 

I'm looking for a solution to manage two different RTLS servers for one AP group ? to be able to use two kind of tags.

 

Is it possible ? how i can manage that ?

 

Many thanks in advance.

 

Best regards.

Michaël

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

As long as both RTLS servers are configured to transmit data to AirWave over the same port, and have the same RTLS Username/Password, then it should be possible to have both RTLS servers pointed at AirWave.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
MVP
Posts: 133
Registered: ‎04-11-2016

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

[ Edited ]

Many thanks Rign for your answer,

 

Yes the RTLS key and the UDP port are the same.

 

But how you can setup the both server ? i can only add one server into the field ?

 

Advanced Services > All Profile Management > AP > APSystem >Name of my profile > and Advanced tabs. Look the picture attached

 

If i scroll down i only have one fied... where can i add the both server ?

 

Thanks a lot in advance.

 

 

 

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

I'll need to double check with the controller team on that one.  From AirWave end, in the lab, I'm able to receive 2 RTLS feeds, but they are originating from 2 separate controllers.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

It looks like the AP Groups won't allow multiple RTLS feeds.

 

A workaround might be to split half the APs into 1 AP group, and the other half in another (the split needs to be according to deployment plan so that every other AP receives the chirp from the tags).  With everything the same except for RTLS.  Otherwise, you'll want to work in an RFE request through the controller side.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
MVP
Posts: 133
Registered: ‎04-11-2016

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

Many many thanks for your help ! really useful !

 

I'll think about split the AP into 2 groups....

 

What's a RFE ?

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

RFE = request for enhancement


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
MVP
Posts: 133
Registered: ‎04-11-2016

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

and if i can't split the APs, are you thinking about something else ?


rgin wrote:

RFE = request for enhancement


 

Moderator
Posts: 1,252
Registered: ‎10-16-2008

Re: Multiple RTLS server for one AP group ? Possible ?

Unfortunately, I don't work directly with the controllers as much.  If splitting APs isn't an option, you might try opening at TAC case to see if they have any other ideas.  The idea to split into 2 AP groups came from TAC.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: