Wireless Access

Reply
New Contributor

10G LACP on 7024 with AOS 6.5.4.3

Hello Guys,

 

I'm facing an LACP issue with a 7024 controller and a Cisco switch on 10Gbit ports. 

 

AOS = 6.5.4.3

 

The problem is, that only one of the two ports in the Port-Channel gets up and running while the other one is suspended or waiting to be added to the channel.
I've tried several configuration combinations and got always the same result:

  • aruba ports mode active | cisco ports mode active
  • aruba ports mode passive | cisco ports mode active
  • aruba ports mode active | cisco ports mode passive

 

We've also swapped the SFP+ transceivers.

 

Another thing i've recongnised is, that on the 7024 the "show lacp 1 neighbor" command shows only a sys-id on the working link and on the other one all zeros (00000000000). But if i run the same command on the cisco switch it shows the sys-id of the aruba controller on both interfaces of the channel. 

 

 

Question: Is LACP supported with 10G interfaces? If so, has someone ever configured this and could provide me the interface config?

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Config 7024:                                                

interface gigabitethernet 0/0/24

description "GE0/0/24"
 trusted
 trusted vlan 1-4094
 lacp port-priority 200
 lacp group 1 mode active
!

interface gigabitethernet 0/0/25
 description "GE0/0/25"
 trusted
 trusted vlan 1-4094
 lacp group 1 mode active
!
!

interface port-channel 1
 trusted
 trusted vlan 1-4094
 switchport mode trunk
 switchport trunk native vlan 99
 no spanning-tree

 

Config on Cisco switch:                                                

 

interface Te2/0/12
 switchport mode trunk

 channel-group 8 mode active

!

!

interface Te2/0/13

 switchport mode trunk

 channel-group 8 mode active

!

!

interface po8

 switchport mode trunk

 switchport trunk native vlan 99

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Thank you in advace

 

Greetings

kama

 

 

Re: 10G LACP on 7024 with AOS 6.5.4.3

See if these commands help:

Aruba side
nterface gigabitethernet <PORT NUMBER-1>
trusted
trusted vlan <VLANS>
lacp timeout short
lacp group <PORT-CHANNEL #> mode active
!
interface gigabitethernet <PORT NUMBER-2>
trusted
trusted vlan <VLANS>
lacp timeout short
lacp group <PORT-CHANNEL #> mode active
!
interface port-channel <PORT-CHANNEL #>
trusted
trusted vlan <VLANS>
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan <VLANS>

CIsco side

Interface Port-channel <PORT-CHANNEL #>
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan <VLANS>
switchport mode trunk
switchport trunk native vlan <NATIVE VLAN>
interface GigabitEthernet <PORT NUMBER-1>
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan <VLANS>
switchport mode trunk
channel-group <PORT-CHANNEL #>mode active
interface GigabitEthernet <PORT NUMBER-2>
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan <VLANS>
switchport mode trunk
channel-group <PORT-CHANNEL #> mode active
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Architect @WEI
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
New Contributor

Re: 10G LACP on 7024 with AOS 6.5.4.3

Hello Victor,

Thank you for your response. :)

 

I will for shure try the cmd "switchport trunk allowed vlan ...". 
Althoug I've set it to "allow all" over the GUI.

 

I set the lacp timeout to long for testing reason- I think short is the default value and I hadn't any luck with it.

Also the encapsulation of the trunk on cisco side - dot1q is the default value on this IOS.

 

Strange is that on of the two links is comming up and the other one not (in same Port-ch.)

 

I will keep you up to date.

 

 

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: