Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 8
Registered: ‎08-13-2013

AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

[ Edited ]

We are currently experiencing an issue with some of our AP-125's where, after about 10-15 minutes of uptime, they reboot.  I've read several other posts that appear to be related and when i try to issue the "show ap debug system-status ap-name <ap name>" on the APs that are rebooting i get the following error message:

 

     Device did not respond, please make sure the AM or AP IP is valid by issuing 'show ap bss-table'

 

I check the bss-table and it shows up there as a valid AP.  I get the same error message when i search by ap-name, ip-addr or bssid.  When i run the same command against APs that are functioning 'normally' and have been up for weeks, i recieve the expected output.  Has anyone else experienced this issue?

 

-Eric

 

 PS. As info, i am running 6.1.3.8

Guru Elite
Posts: 21,260
Registered: ‎03-29-2007

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

eric.miller,

 

When access points reboot, when they come up, they send a syslog to the controller they connect to, as to why they rebooted.  On the commandline of that controller try:

 

show log system all | include <name of access point>

 

That will give you a starting point.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 8
Registered: ‎12-03-2012

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

Eric,
It may be a pain, but do you have the ability to connect to the console port of the AP in question. If you can pull logs from it during the reboot cycle this might assist in determining the root cause. I know that this information has been key when airwave wasn't able to assist me in the past.
Occasional Contributor I
Posts: 8
Registered: ‎08-13-2013

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

Thanks for the quick response.  This is the output i get when I run that command (truncated of course because the log is flooded with these messages)  (See attached)

 

Mar 28 10:07:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 93 type 3096
Mar 28 10:07:55 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 93 type 3096
Mar 28 10:09:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 93 type 3096
Mar 28 10:10:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 171 type 3096
Mar 28 10:10:55 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 171 type 3096
Mar 28 10:12:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 171 type 3096
Mar 28 10:14:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 171 type 3096
Mar 28 10:16:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 249 type 3096
Mar 28 10:17:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 249 type 3096
Mar 28 10:19:03 :304035:  <ERRS> |AP <ap-name> stm|  PAPI_Send failed: 145; from 8451 to 10.204.236.4:8214 len 249 type 3096
Mar 28 10:19:18 :311002:  <WARN> |AP <ap-name> sapd|  Rebooting: SAPD: Unable to contact switch. Called by sapd_keepalive_cb:5743.  HBT miss seq_gen=19 seq_snt=10 seq_rcv=10 851 sec before: Last Ctrl message: KEEPALIVE len=25 dest=10.204.236.4 tries=10 seq=3

Guru Elite
Posts: 21,260
Registered: ‎03-29-2007

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

Okay.  It seems like it comes up, finds A controller, but might be getting redirected to a controller that does not exist.  If you go to Configuration> AP Configuration> Edit the AP Group that the AP is in and look at AP> System Profile and Look at the LMS IP, what ip address should the access point be trying to reach and is that a valid controller....



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-10-2013

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

When I've had that issue, the problem was related to DHCP. There were two fixes that worked for me.

 

1) configure an option 43 on the dhcp scope/server to point to the IP address of the controller

 

2) set up a DNS A-record that points to "aruba-master" in your DNS server

 

I hope that helps.

Guru Elite
Posts: 21,260
Registered: ‎03-29-2007

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

[ Edited ]

NashvilleJames wrote:

When I've had that issue, the problem was related to DHCP. There were two fixes that worked for me.

 

1) configure an option 43 on the dhcp scope/server to point to the IP address of the controller

 

2) set up a DNS A-record that points to "aruba-master" in your DNS server

 

I hope that helps.


NashvilleJames,

 

When you had your problem was your access point unable to find any controller?  According to eric.miller's logs, the access point is finding the first controller so he must have either 1 or 2 configured already.  His problem looks like what happens after it is found...

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 8
Registered: ‎08-13-2013

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

That's right... the AP successfully finds it's controller, and even accepts client connections for about 10-15 minutes, then it just reboots.

Guru Elite
Posts: 21,260
Registered: ‎03-29-2007

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

Is this happening to all access points in an area or on a particular switch? Any way to see the pie being provided by that switch?


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-10-2013

Re: AP-125's rebooting after about 10-15 minutes of uptime

When I had the problem, the APs found the controller and I had enough time to provision them. Then they would reboot every 10-15 minutes. For my situation, the Option 43 or the DNS record fixed the problem.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: