Wireless Access

Reply
New Contributor

Client ARP Request not working behind VA MC AOS 8.2.0.2

Hello together,

 

I currently have a strange problem with my new AOS 8.2.0.2 infrastructure. I have a wireless client behind a AP which is connected to a Virtual Mobility Controller. The client can connect to the SSID and gets without  problems all DHCP information.

But when I now try to ping the given default gatway on this client, I can't reach them.From the  virtual controller I can reach the gateway.

 

I already create a packet capture on the controller and saw this

 

#show packet-capture datapath-pcap

14:58:24.316589 IP 10.217.12.28 > 10.104.47.248: GREv0, length 82: gre-proto-0x8210
14:58:24.316597 ARP, Request who-has 10.104.37.254 tell 10.104.36.6, length 28
14:58:24.632451 ARP, Request who-has 10.104.36.6 tell 0.0.0.0, length 46
14:58:24.632465 IP 10.104.47.248 > 10.217.12.28: GREv0, length 100: gre-proto-0x8210
14:58:24.922407 IP 10.217.12.28 > 10.104.47.248: GREv0, length 82: gre-proto-0x8210
14:58:24.922413 ARP, Reply 10.104.36.6 is-at 80:19:34:91:aa:af, length 28
14:58:26.675465 IP 10.217.12.28 > 10.104.47.248: GREv0, length 82: gre-proto-0x8210
14:58:26.675479 ARP, Request who-has 10.104.37.254 tell 10.104.36.6, length 28

I have the follwing setting on the virtual-ap

 

Virtual AP profile "MY-PROFILE"
-----------------------------
Parameter                                       Value
---------                                       -----
AAA Profile                                     MY-PROFILE
802.11K Profile                                 default
Hotspot 2.0 Profile                             N/A
Virtual AP enable                               Enabled
VLAN                                            300
Forward mode                                    tunnel
SSID Profile                                    MY-PROFILE
Allowed band                                    all
Band Steering                                   Disabled
Cellular handoff assist                         Disabled
Openflow Enable                                 Enabled
Steering Mode                                   prefer-5ghz
Dynamic Multicast Optimization (DMO)            Disabled
Dynamic Multicast Optimization (DMO) Threshold  6
Drop Broadcast and Multicast                    Disabled
Convert Broadcast ARP requests to unicast       Enabled
Authentication Failure Blacklist Time           3600 sec
Blacklist Time                                  3600 sec
Deny inter user traffic                         Disabled
Deny time range                                 N/A
DoS Prevention                                  Disabled
HA Discovery on-association                     Enabled
Mobile IP                                       Enabled
Preserve Client VLAN                            Disabled
Remote-AP Operation                             standard
Station Blacklisting                            Enabled
Strict Compliance                               Disabled
VLAN Mobility                                   Disabled
WAN Operation mode                              always
FDB Update on Assoc                             Disabled
WMM Traffic Management Profile                  N/A
Anyspot profile                                 N/A

I'm also not able to ping from the controller to the wireless client.

Has someone a idea?

 

Thanks for your help!!!

 

Best regards Torben

New Contributor

Re: Client ARP Request not working behind VA MC AOS 8.2.0.2

No idea?

 

Best regards

Torben

Guru Elite

Re: Client ARP Request not working behind VA MC AOS 8.2.0.2

Did you follow the Virtual Appliance Deployment Guide here?  https://support.arubanetworks.com/Documentation/tabid/77/DMXModule/512/Command/Core_Download/Default.aspx?EntryId=28637

 

Screenshot 2018-03-07 at 07.45.32.png

******************
Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.
******************
New Contributor

Re: Client ARP Request not working behind VA MC AOS 8.2.0.2

Hello cjoseph,

 

yes we have set this settings but this seems not the problem.

 

Best regards

 

Torben

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: