Wireless Access

Reply
MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Controller failing to boot after initial setup

Hi All,

 

I have a controller that's failing to boot after the initial setup. It's hanging at "Reading configuration from default.cfg"

 

Here's the output from the initial setup. Note the MYSQL message!

 

System name: Aruba7210

Switch Role: master

VLAN 1 interface IP address: 172.16.0.254

VLAN 1 interface subnet mask: 255.255.255.0

Option to configure VLAN 1 interface IPV6 address: no

Country code: GB

Time Zone: GMT-0:0

Ports shutdown: no

 

If you accept the changes the switch will restart!

Type <ctrl-P> to go back and change answer for any question

Do you wish to accept the changes (yes|no)yes

Creating configuration...Failed to initialize mysql connection.. Continuing.

 Done.

 

System will now restart!

 

 

Shutdown processing started

Syncing data...done.

Sending SIGKILL to all processes.

Please stand by while rebooting the system.

 

Here's where it hangs... 

 

Aruba Networks

ArubaOS Version 6.4.2.3 (build 47524 / label #47524)

Built by p4build@minorca.arubanetworks.com on 2014-12-06 at 10:15:29 PST (gcc version 4.4.5)

Copyright (c) 2002-2014, Aruba Networks, Inc.

 

           <<<<<    Welcome to Aruba Networks - Aruba A7210    >>>>>

 

Probing for EEPROM devices                            [ OK ]

Probing for real-time clock                           [ OK ]

Initializing LCD module                               [ OK ]

Uncompressing core image files                        [ OK ]

Extracting corefs                                     [ OK ]

 

Enabling watchdog                                     [ OK ]

Starting device manager                               [ OK ]

Performing eUSB Flash fast test...                    [ DONE ]

Checking for file system...                           [ OK ]

Mounting flash                                        [ OK ]

Installing ancillary FS                               [ OK ]

Performing integrity check on ancillary partition 0   [ OK ]

 

Reboot Cause: Power Cycle (Intent:cause:register ee:ee:1)

Starting syslog service                               [ OK ]

Restoring the database                                [ OK ]

Generating SSH keys                                   [ OK ]

Initializing TPM and certificates                     [ OK ]

Checking for configuration upgrade                    [ OK ]

Starting OS services                                  [ OK ]

 

Reading configuration from default.cfg

 

Any recommendations?

 

I can get to cpxload prompt but can I reset the controller from there?

 

Cheers

James

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Re: Controller failing to boot after initial setup

Think I've found another thread the same/similar.

 

http://community.arubanetworks.com/t5/Unified-Wired-Wireless-Access/7210-factory-reset/td-p/113065

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Re: Controller failing to boot after initial setup

As per the referenced post above the following fixed the issue.

 

1) boot the controller

2) wait for the first stage of the boot process to complete (cpxload)

3) interrupt the second stage by pressing enter when prompted

4) enter the format 0:2 command

5) wait a very long time (10 minutes or so) for this to complete.

6) reload the controller (using reset command) and preboot checks will rewrite data to the config partition allowing you to start the config wizard from CLI

 

Cheers

James

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: