Wireless Access

Reply
Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Port-channel on Cisco 2960 not working.

Hi there

I have an AP 225 that I’m trying to get ether/port channel working.

For some reason the PWR light on the Access point is Orange/Amber and ETH1 is off.  I tried rebooting it and it does turn on green (power) then goes to Orange. Both Ethernet ports do come on and one goes off. My access point is directly connected to a Cisco 2960 switch with poe+. Can someone help? This is urgent. Thanks

 

 

!

interface GigabitEthernet2/0/14

description "AP273"

switchport access vlan 1709

switchport mode access

mls qos trust dscp

spanning-tree portfast

channel-group 2 mode active

end

 

CWC-269-1#sh ru int g2/0/15

Building configuration...

 

Current configuration : 186 bytes

!

interface GigabitEthernet2/0/15

description "AP273"

switchport access vlan 1709

switchport mode access

mls qos trust dscp

spanning-tree portfast

channel-group 2 mode active

end

Guru Elite
Posts: 21,499
Registered: ‎03-29-2007

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

You need to have LLDP enabled on our Cisco interface. That is the way the AP negotiates POE+ with the switch..


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Hi there
What is the correct commands? I used lldp receive and transmit. Thanks

Blake Crossley
Network Administrator
Information Technology Services
c/oKeyano College
8115 Franklin Avenue
Fort McMurray, Alberta
T9H 2H7
Phone: 780 792 5711

[cid:image001.png@01CED3FF.C0C832F0]
[Description: Description: facebook32x32] [Description: Description: Twitter32x32] [Description: Description: YouTube32x32] [Description: Description: LinkedIn32x32] [Description: Description: Camera32x32]

This communication is intended for the use of the recipient to which it is addressed, and may contain confidential, personal, and/or privileged information. Please contact the author immediately if you are not the intended recipient of this communication, and do not copy, distribute, or take action on it. Any communication received in error, or subsequent reply, should be deleted and destroyed.
? Please consider the environment before printing this email.
Guru Elite
Posts: 21,499
Registered: ‎03-29-2007

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Please execute:

 

show ap debug system status ap-name <name of ap> | begin "Power Status"

 

That will tell us what power was negotiated...



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Guru Elite
Posts: 21,499
Registered: ‎03-29-2007

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Also, see the post here:  http://community.arubanetworks.com/t5/Aruba-Instant-Cloud-Wi-Fi/PoE-problem-IAP-325-on-PoE-ports-are-only-using-15-watts-instead/m-p/290781#M17746 for the command that they used.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Still nothing.

 

interface GigabitEthernet2/0/14
 description "AP273"
 switchport access vlan 1709
 switchport mode access
 mls qos trust dscp
 spanning-tree portfast
 channel-group 2 mode active
end

CWC-269-1#sh ru in gi2/0/15
Building configuration...

Current configuration : 186 bytes
!
interface GigabitEthernet2/0/15
 description "AP273"
 switchport access vlan 1709
 switchport mode access
 mls qos trust dscp
 spanning-tree portfast
 channel-group 2 mode active
end

 


Gi2/0/14              30.0                 30.0
CWC-269-1#sh power inline gi2/0/15
Interface Admin  Oper       Power   Device              Class Max
                            (Watts)
--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----
Gi2/0/15  auto   off        0.0     n/a                 n/a   30.0

Interface  AdminPowerMax   AdminConsumption
             (Watts)           (Watts)
---------- --------------- --------------------

Gi2/0/15              30.0                 30.0

Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Still not working.

Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Gi2/0/14  auto   off        0.0     n/a                 n/a   30.0
Gi2/0/15  auto   off        0.0     n/a                 n/a   30.0

 

CWC-269-1#sh ru int port-channel 2
Building configuration...

Current configuration : 84 bytes
!
interface Port-channel2
 switchport access vlan 1709
 switchport mode access
end

CWC-269-1#sh ru int gi2/0/15
Building configuration...

Current configuration : 186 bytes
!
interface GigabitEthernet2/0/15
 description "AP273"
 switchport access vlan 1709
 switchport mode access
 mls qos trust dscp
 spanning-tree portfast
 channel-group 2 mode active
end

CWC-269-1#sh ru int gi2/0/14
Building configuration...

Current configuration : 186 bytes
!
interface GigabitEthernet2/0/14
 description "AP273"
 switchport access vlan 1709
 switchport mode access
 mls qos trust dscp
 spanning-tree portfast
 channel-group 2 mode active
end

Contributor I
Posts: 34
Registered: ‎04-26-2011

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

CWC-269-1#sh etherchannel 2 port
                Ports in the group:
                -------------------
Port: Gi2/0/14
------------

Port state    = Down Not-in-Bndl
Channel group = 2           Mode = Active          Gcchange = -
Port-channel  = null        GC   =   -             Pseudo port-channel = Po2
Port index    = 0           Load = 0x00            Protocol =   LACP

Flags:  S - Device is sending Slow LACPDUs   F - Device is sending fast LACPDUs.
        A - Device is in active mode.        P - Device is in passive mode.

Local information:
                            LACP port     Admin     Oper    Port        Port
Port      Flags   State     Priority      Key       Key     Number      State
Gi2/0/14  SA      down      32768         0x2       0x0     0x20F       0x45

Age of the port in the current state: 0d:00h:50m:01s

Port: Gi2/0/15
------------

Port state    = Down Not-in-Bndl
Channel group = 2           Mode = Active          Gcchange = -
Port-channel  = null        GC   =   -             Pseudo port-channel = Po2
Port index    = 0           Load = 0x00            Protocol =   LACP

Flags:  S - Device is sending Slow LACPDUs   F - Device is sending fast LACPDUs.
        A - Device is in active mode.        P - Device is in passive mode.

Local information:
                            LACP port     Admin     Oper    Port        Port
Port      Flags   State     Priority      Key       Key     Number      State
Gi2/0/15  SA      down      32768         0x2       0x0     0x210       0x45

Age of the port in the current state: 0d:00h:50m:01s

Guru Elite
Posts: 21,499
Registered: ‎03-29-2007

Re: Port-channel on Cisco 2960 not working.

Unless I missed it, you didn't show the output of the Aruba command above.  Quite frankly, if it doesnt negotiate high powered POE, it will not bring up the second port and anything you are trying to accomplish with LACP will not work.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: