Wireless Access

 View Only
last person joined: 13 hours ago 

Access network design for branch, remote, outdoor and campus locations with Aruba access points, and mobility controllers.
Expand all | Collapse all

APs doesn´t connet to VMC

This thread has been viewed 23 times
  • 1.  APs doesn´t connet to VMC

    Posted May 03, 2022 03:05 PM
    Hello

    We are migrating our infraestructure form 6.5 to 8.6.

    At this moment we have configured:

    2 x MM with all licenses (AOS 8.6)
    2 x VMCs (AOS 8.6)

    Now we have created a new VLAN with AP Deployment through DHCP 60 (ArubaAP) and 43 (10.228.237.14) options.

    We connect an older AP 315 previously connected to older WLC 6.5  in the new VLAN.

    AP 315 gets IP addr, and the IP of the VRRP VMC (10.228.237.14 the new VMCs VRRP 8.6).

    AP 315 try to connect to 10.228.137.14 through IPSEC (IKE) but there is no answer from VMCs.

    We tested connectivity wiht ping and it is ok. And we haven´t firewalls between AP and VMCs

    We have CPSEC enabled, autoprovisioning enabled and configured the new IP Address Range.

    Please, anyone could help us to identify why VMCs doesn´t respond???

    thank you very much
    Kind regards
    David

    ------------------------------
    David Hervas
    ------------------------------


  • 2.  RE: APs doesn´t connet to VMC

    EMPLOYEE
    Posted May 03, 2022 03:26 PM
    Try "show log system 50" on both VMCs to see if there are any messages.

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.
    ------------------------------



  • 3.  RE: APs doesn´t connet to VMC

    Posted May 04, 2022 02:03 AM
    Hello

    Thank you very much in advance...

    I just connect the AP and we dont see anything in log....

    May 4 07:23:15 cli[30742]: USER: admin has logged in from 10.7.X.X.
    May 4 07:23:15 sshd[30726]: <199801> <30726> <INFO> |sshd| Accepted password for admin from 10.7.X.X port 58532 ssh2
    May 4 07:44:45 cli[30742]: USER: admin connected from 10.7.X.X has logged out.
    May 4 07:44:45 cli[30742]: USER: admin connected from 10.7.X.X has logged out. Reason: Idle timeout
    May 4 07:50:30 cli[1969]: USER: admin has logged in from 10.7.X.X.
    May 4 07:50:30 sshd[1958]: <199801> <1958> <INFO> |sshd| Accepted password for admin from 10.7.X.X port 62949 ssh2
    May 4 07:53:32 webui: <399816> <5584> <ERRS> |webd| Webd recieved error: 4
    (ARUBA-WLC07) #

    ------------------------------
    David Hervas
    ------------------------------



  • 4.  RE: APs doesn´t connet to VMC

    Posted May 11, 2022 11:08 AM
    Solved....the problem was with VRRP.

    We don´t configured in VMWARE "Forged Transmits should be enabled for VRRP to function."

    Kidn regards!!! and Thank you
    David

    ------------------------------
    David Hervas
    ------------------------------