Controllerless Networks

last person joined: 12 hours ago 

Aruba Instant Wi-Fi: Meet the controllerless Wi-Fi solution that's easy to set-up, is loaded with security and smarts, and won't break your budget.
Expand all | Collapse all

incorrect vlan config

  • 1.  incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 11:20 AM

    Hi,

     

    I have a issue with IAP103 and Cloud controller, i try to install a SSID in Distributed,L3 and don't work !

     

    When check, log, i have the following error :

    <WARN> |AP APNAME@192.168.x.Y cli|  AP 172.31.x.y: Client X:Y:Z:2e:e7:a7 incorrect vlan config

    The tunnel is OK and i have try with the follow configuration :

     

    ip dhcp l3-dhcp
     server-type Distributed,L3
     server-vlan 30
     ip-range 10.30.0.0 10.30.255.255
     bid 0
     dns-server 10.1.1.50,10.1.1.30
     domain-name corpdomain.com
     client-count 200

     

    wlan ssid-profile TEST
     enable
     index 3
     type employee
     essid TEST
     wpa-passphrase XXXXXX
     opmode wpa2-psk-aes
     max-authentication-failures 0
     vlan 30
     auth-server InternalServer
     rf-band all
     captive-portal disable
     dtim-period 1
     inactivity-timeout 1000
     broadcast-filter arp
     dmo-channel-utilization-threshold 90
     local-probe-req-thresh 0
     max-clients-threshold 64

     

     

    My IAP using  6.4.2.0-4.1.1.1

    My Controller : 6.4.2.4

    Any idea ?

     

    Regards,



  • 2.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 11:37 AM

    Hi,

     

    Ensure that the VLAN 30 also exists in the Aruba Controller and a proper tunnel id is created.

     

    Please feel free for any further help on this.



  • 3.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 11:49 AM

    How to check for the proper id tunnel ?



  • 4.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 12:05 PM

    Hi,

     

    You can verify the Branch-id ( by mistake mentioned as tunnel-id) by using "show iap table long". this command will show a branch-id which is unique to each branch along with the subnet assigned to that branch. as per the branch-id, VC will map the VLAN and the DHCP pool to the client.

     

    Hope you got some more clarity.

     

    Please feel free for any further query on this.



  • 5.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 12:18 PM

    It is ok for branch-id.. (i have bid for this cluster !)

     

    but always the same error message !



  • 6.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 12:25 PM

    Hi,

     

    Are you able to see the expected output  when you use "show IAP table long" in the Controller. you have to look for the VLAN mapped to that branch id and also the status should be up.

     

    Please feel free for any further query on this.



  • 7.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 09, 2015 12:41 PM

    (Aruba7010) #show iap table long

    Trusted Branch Validation: Disabled
    IAP Branch Table
    ----------------
    Name                  VC MAC Address     Status  Inner IP       Assigned Subnet                   Assigned Vlan  Key                                                 Bid(Subnet Name)                                                   Tunnel End Points
    ----                  --------------     ------  --------       ---------------                   -------------  ---                                                 ----------------                                                   -----------------
    CLUST-XXX  94:b4:0f:XX:XX:XX UP      192.168.202.4  10.30.0.0/24                       88b7112401178bacb8151a0c8ee0cb6d03772c8b23853d36be  0(10.30.0.0-10.30.255.255,200)



  • 8.  RE: incorrect vlan config

    Posted Mar 17, 2015 06:04 AM

    Hi,

     

    Your problem coming from missing Vlan on your network.
    When using IAP-VPN, you need to have the vlan on IAP Ethernet Port.

    Other IAP use this vlan to go on the tunnel.



  • 9.  RE: incorrect vlan config

    Posted Apr 10, 2015 09:51 AM

    did you get an clarifications regarding this?



  • 10.  RE: incorrect vlan config

    Posted Apr 10, 2015 10:16 AM

    @Aranya - Danno wrote:

    did you get an clarifications regarding this?


    Yes, with the information about vlan, it works !



  • 11.  RE: incorrect vlan config

    Posted Apr 10, 2015 10:27 AM

    So if you have your vlans distributed out, you also need to have thoose vlans on the uplink to each ap in that cluster?



  • 12.  RE: incorrect vlan config

    Posted Apr 10, 2015 10:29 AM

    @Aranya - Danno wrote:

    So if you have your vlans distributed out, you also need to have thoose vlans on the uplink to each ap in that cluster?


    Yes !