AOS-CX Switch Simulator

 View Only
last person joined: yesterday 

Expand all | Collapse all

VRRP

Jump to Best Answer
This thread has been viewed 14 times
  • 1.  VRRP

    Posted 14 days ago
    I am trying to setup VRRP using the CX simulator. I get to the end and run...
    show VRRP interface vlan "vlanID"

    and the out put for the field "Master Router is" shows 0.0.0.0,

    I started with brand new ova templates, and have attached a txt file with all the steps I went thru to set up the environment.
    I also attached a image file of my EVE NG environment.

    And thoughts on why the "Master Router is" field is 0.0.0.0

    Let me know if you want any show outputs or anything.

    Thanks for your help.

    Attachment(s)

    txt
    VRRP_Lab_Aitheads.txt   4 KB 1 version


  • 2.  RE: VRRP
    Best Answer

    Posted 10 days ago
    Hi, it's an issue with STP and blocking state. The simulator forwards traffic out on a port in state blocking. In your topology I think you will be hit by this issue. The hello packets in VRRP is multicast and I think they will loop in your topology.

    If you disconnects the 1/1/2 interfaces maybe the VRRP will run ok.

    To test failover you may use VSX on core-1 and core-2 and have VSX-LAG to access-1 and access-2, it will give you a redundant network without loops. It's not the same thing, but you may test your VRRP.

    ------------------------------
    Arne Opdal
    ------------------------------



  • 3.  RE: VRRP

    Posted 10 days ago
    Hey Arne,
    I suspected this was it, but I wanted to double check or get a second opinion. Your feed back is really helpful.

    Thank you for your time and the information, it is appreciated.

    Dann