Wireless Access

 View Only
last person joined: 2 days ago 

Access network design for branch, remote, outdoor and campus locations with Aruba access points, and mobility controllers.
Expand all | Collapse all

Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

This thread has been viewed 144 times
  • 1.  Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Oct 06, 2022 07:21 AM

    I experience strange behavior I our conductor/controller/Eduroam environment,

    after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    There are logon problems, and MS Teams cut off trouble.

    The logon is rejected numerus times, all on MS window, Ios, and Android devices,

    before one successful.

    Some MS Teams works flawless for the duration of the call.

    Some AP's blink with orange led…

    Anyone !



  • 2.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted Oct 09, 2022 06:17 PM
    You could have any number of issues.  I would type "show log system 50" and see if anything there stands out.

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 3.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Oct 10, 2022 09:06 AM
    Thank you, this is logging every other second?

    Oct 10 14:55:33 2022 :316041: <5994> <WARN> |wms| SQL Command at function sqldb_add_probe line 1274 \"UPDATE probe_table SET (ip, lms_ip, type, phy_type, ap_type, power_level, ext_ant, name, wired_mac, serial_no, strap, ht_type, phy_num, status, x_coord) = (...) WHERE mac=*\" failed. Reason: PGRES_FATAL_ERROR







  • 4.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Oct 18, 2022 10:23 AM

    I have identified this to be related to only AP-655,

    and Teams calling one to one. (Teams meeting ok)

    On a one to one call, an extreme packed loss,

    and connection failures is experienced.

     

    It is on all SSID's, intra ssid, or from one to one-other

    Anyone else ?




  • 5.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted Oct 18, 2022 10:31 AM
    What clients?
    When you ping that client from the wired network when not on a call, do you get ping drops?

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 6.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Oct 18, 2022 11:34 AM

    All clients, win10/11, Ios, Android, no ping loss, and no other application with problems.

    And duly noted, at Microsoft (Teams admin center)

    Error

    Other Aruba AP

    OK



  • 7.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Nov 03, 2022 10:38 AM
    After upgrading from OS 8.10.0.2 LSR_84367;
    MS Teams One to One and Skype for Business calls gets cut off with massiv packet Loss.
    Rendering a call impossible.

    The error is when connected to any Aruba AP-635 & 655, ax or ac connection,
    and 5 & 6 Ghz, windows 10/11 and any Ios and Android.

    Anyone...!



  • 8.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted Nov 03, 2022 10:46 AM
    Please open a technical support case.  You could have a unique or known issue.

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 9.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted Nov 03, 2022 10:51 AM
    It's done
    :)


  • 10.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted Nov 03, 2022 12:37 PM
    What model ArubaOS did you upgrade from?  What model controller are you using?  Also, do you have a specific ACL you are using in user's traffic?  Did you add the built in voice acl added to that role?

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 11.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 30 days ago
    >"After upgrading from OS 8.10.0.2 LSR_84367";
    therer a two 7210 and no acl.



  • 12.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 18 days ago

    We are experiencing similar issues with 8.10.0.4. We currently have an open case that has been escalated to engineering. With Teams one to one calls we get a delay starting (around 11 seconds) with no issues on conferences calls generally, users to report teams experience being "rubbish". With skype for business we get one way audio and the call drops after around 30 seconds or so; the captures we sent over to Aruba TAC have shown the packets being sent over the air to the client but their not in the client packet capture. Oddly when the client has one way audio they also can't access dropbox.com!

    We have this issue on both 515 and 535 APs. We found yesterday that a 303h AP connected to the same controller doens't have the issue. 




  • 13.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 18 days ago

    Thank you all,

    Yes yesterday I had a whole day with tac

    aviating report, but no change, however it revealed that the problem

    extended to series 5xx as well.

    Only when under coverage of 2xx/3xx, Teams calls are flawless.




  • 14.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted 18 days ago
    Do you have 802.11r or 802.11k configured on your APs?

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 15.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 18 days ago
    We have also had similar problems and have logged a support call (5368563260). We have experienced these problems with 505H,515 and 535 AP on campus but found yesterday that an AP303H worked ok.

    Have TAC offered any advice yet ?


  • 16.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 18 days ago

    No other than stating a lot off small packed (UDP), at the clients; are observed,

    Most of the packet length is below 600  on a 655; and above 1000 bytes when it is connected to working AP(2xx/3xx)  




  • 17.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    EMPLOYEE
    Posted 18 days ago
    Well, since you are already connected with support, you are in the best hands.  Please keep us up to date.

    ------------------------------
    Any opinions expressed here are solely my own and not necessarily that of Hewlett Packard Enterprise or Aruba Networks.

    HPE Design and Deploy Guides: https://community.arubanetworks.com/support/migrated-knowledge-base?attachments=&communitykey=dcc83c62-1a3a-4dd8-94dc-92968ea6fff1&pageindex=0&pagesize=12&search=&sort=most_recent&viewtype=card
    ------------------------------



  • 18.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 17 days ago
    Hi Steinar

    Just to keep you updated with our TAC case, The latest high level fix for us, has been to turn off AirSlice.Engineering are still working on the finer details. I believe the TAC engineers working on our case have looked at your case and have exchanged details

    ------------------------------
    Cardiff University
    ------------------------------



  • 19.  RE: Logon/MS Teams problems after upgrading to 8.10.0.4_85105. on sep. 30.

    Posted 17 days ago