Network Management

Reply
Highlighted
Contributor I

Initial Configuration from airwave not being saved on 2930F

Hi,  

 

We are using Activate and Airwave to provide ZTP for 2930F Switches.

The Switch obtains a DHCP address within the default Vlan initially to be able to access Activate and register successfully with Airwave.  The Template which we are using then requires a Static IP to be specified with the same Subnet as above (i.e.192.168.8.0/24) but as part of a different Vlan.   This is pushed to the switch and it does receive the Configuration.  However,  once the configuration is pushed I have to log onto the switch with it's new IP address and save the configuration.   Airwave does not update the IP Address of the switch automatically.  PLease see the log I get from the switch before I have to log onto the switch to save the configuration.

 

I 03/04/19 15:45:23 04236 auth: Encrypt credentials disabled
I 03/04/19 15:45:30 03318 sftp: User scpuser11239: File transfer from
10.98.98.15 is in progress
I 03/04/19 15:45:30 03310 sftp: User 'scpuser11239': File Transfer complete from
10.98.98.15
I 03/04/19 15:45:31 02714 auth: User user : Operator mode password is set
I 03/04/19 15:45:31 02716 auth: User admin : Manager mode password is set
I 03/04/19 15:45:31 05578 profile-manager: With this SW release the poe-value
field is not allowed to be set when poe-alloc-by is not value.
Changing to default value of 17w.
I 03/04/19 15:45:32 05690 cfgRestore: Configuration restore is initiated.
W 03/04/19 15:45:32 00233 snmp: "public" community deleted. Net Mgmt may have
problems
I 03/04/19 15:45:32 03786 dhcp: Cleaning up DNS entries.
I 03/04/19 15:45:32 00096 dhcp: DHCP disabled on Primary VLAN.
W 03/04/19 15:45:32 00144 tftp: TFTP daemon Disabled successfully
I 03/04/19 15:45:32 02714 auth: User user : Operator mode password is set
I 03/04/19 15:45:32 02716 auth: User admin : Manager mode password is set
I 03/04/19 15:45:32 00111 telnet: telnetd service disabled
W 03/04/19 15:45:32 00144 tftp: TFTP daemon Disabled successfully
I 03/04/19 15:45:33 04320 acct: accounting service started for 'commands' on
TACACS server.
I 03/04/19 15:45:33 04320 acct: accounting service started for 'exec' on TACACS
server.
I 03/04/19 15:45:33 04320 acct: accounting service started for 'system' on
TACACS server.

 

I automatically set within the template to use different credentials.

Any ideas what I am doing wrong?  Thanks

Re: Initial Configuration from airwave not being saved on 2930F

Hell,

 

I assume the template is being pushed, but the save is not happening? is this correct? If yes, since you are doing a parital config push using DHCP, on the switch for it to talk to Activate and Airwave has this config option in Group's Basic page, where it will only push the full template and reboot, when it is factory default. All you need to do is change the option to push the config in Yes mode, instead of factory-default only. This way it will push the config to all the devices, not just factory-default devices, as shown below, and once you make this change do, save & apply.

 

Screen Shot 2019-03-13 at 12.39.39 AM.png

If this does not solve your problem, i will hightly recommend you to open a  TAC case to troubleshoot the issue.

 

--

-If you got what you need with my answer please give kudos and mark it as solution.
Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: