Wireless Access

Reply
Highlighted
Occasional Contributor II

Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

I hope someone can help me as I have an entire floor of a building with no wireless right now.

Brand new 535s connect to the controller but interface up/down every so many minutes. LLDP shows nothing but very basic information. APs show 15.4W pull on power. They don't seem to allow clients on. I've tried a bunch of things, but I don't want to muddy the troubleshooting process in case I botched something. Please Help!


Accepted Solutions
Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Sorry folks. In the years that I've worked in IT, I've learned that coincidence almost never exists. I got bit by it this time.

 

We've been rolling out new APs. This error started just as we started a new building populated with switches that we've never connected Aruba APs to. What are the odds, right? The Mobile Manager didn't have any warnings for this issue and so it just appeared to be a LLDP discovery problem.

 

It wasn't. It was a licensing issue. Either my predecessor had forgotten to install the licenses, or the emails got lost in the shuffle of me taking over.

 

Sorry for the false alarm. Thanks for all of the assistance.

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Guru Elite

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

What is the output of "show lldp" on the Cisco switch?


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.5 User Guide
InstantOS 8.5 User Guide
Airheads Knowledgebase
Airheads Video Knowledge Base
Remote Access Point Solution Guide
ArubaOS Consolidated Release Notes
ArubaOS 8 ViA VPN Solution Guide
Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

please dont use vlan 1 for management for cisco switchs and all switch just use rstp.

Please try and you give me information

Highlighted
Frequent Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Are these brand new like out of the box? I ran into what sounds like the same issue with 535s out of the box on Cisco switches, for whatever reason they could NOT get DHCP IP addresses, thus the reboot loops. I had to take them back down, plug them to a different switch, they started working, got updated code from our controller, then I could move them back to the original switches again. So there is some compatibility issues with some versions of the 535s and Cisco hardware/software. In my case also happens on some 2960-Xs. So my suggestion would be try them on a different switch hardware/software combo until you get them to work, and hopefully whatever controller software you are running won't have the same problem. Otherwise you might have to start playing with Cisco IOS versions to find the right mix. 

Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

They’re connected to a Cisco 3850-48U switch. There’s two separate switch stacks that several APs are connected to. In one switch, we’ve got some APs that are functional (this just happened with no interference on my part after I posted). Those APs look similar to this when you do a show lldp neighbor detail.

 

Chassis id: 004e.35c4.d508

Port id: 004e.35c4.d508

Port Description: eth0

System Name: HSS-4123

 

System Description:

ArubaOS (MODEL: 535), Version Aruba AP

 

Time remaining: 96 seconds

System Capabilities: B,W

Enabled Capabilities: W

Management Addresses:

    IP: 10.20.0.20

Auto Negotiation - supported, enabled

Physical media capabilities:

    1000baseT(FD)

    Asym Pause(FD)

    Pause(FD)

    100base-TX(FD)

    Other/unknown

Media Attachment Unit type: 30

Vlan ID: - not advertised

PoE+ Power-via-MDI TLV:

Power Pair: Signal

Power Class: Class 4

Power Device Type: Type 2 PD

Power Source: PSE

Power Priority: unknown

Power Requested: 25500 mW

Power Allocated: 25500 mW

 

MED Information:

 

    MED Codes:

          (NP) Network Policy, (LI) Location Identification

          (PS) Power Source Entity, (PD) Power Device

          (IN) Inventory

 

    H/W revision: 02.03

    F/W revision: 2.4.1.21 (69326)

    S/W revision: Aruba AP

    Serial number: CNHQK9W22W

    Manufacturer: Aruba Networks

    Model: 535

    Capabilities: NP, IN

    Device type: Network connectivity

    Network Policy(Voice): VLAN 0, untagged, Layer-2 priority: 0, DSCP: 0

    Power requirements - not advertised

    Location - not advertised

 

There are other APs on this same switch that look like this:

 

Chassis id: 004e.35c4.d898

Port id: 004e.35c4.d898

Port Description: eth0

System Name - not advertised

 

System Description:

ArubaOS (MODEL: 535), Version Aruba AP

 

Time remaining: 0 seconds

System Capabilities: B,W

Enabled Capabilities - not advertised

Management Addresses - not advertised

Auto Negotiation - not supported

Physical media capabilities - not advertised

Media Attachment Unit type - not advertised

Vlan ID: - not advertised

 

All APs get IP addresses and have been provisioned by the controller/Mobile Manager. The ones that have the first LLDP information function. The ones with the shorter LLDP information does not. The other switch stack has no functional APs on it. The one with some functional APs is running 03.06.00E code, the other one, we just upgraded to 16.12.3a.

Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Out of the box. They get IPs, they upgraded themselves, they have been provisioned by Mobile Manager, they show that they should be working, but don't and reset the interface every 5 to 8 minutes or so.

Highlighted
Frequent Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Great so now some are working and some aren't for no apparent reason? I love those issues. 

 

What code version? We were probably on 8.5.0.4 or 8.5.0.6 when we rolled those out and as soon as they upgraded they started working. Out of the box they were probably on 8.5.0.0.

Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Yep. On the non-upgraded switch I have 6 out of 9 working. On the upgraded switch 0 of 9. I did nothing to make the six work. I don't have access to the code number right now, but it's relatively new

 

Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Aruba AP-555 (8.7.0) running on Cisco 2960L (15.2(6)E2b, LACP with 2 ports and 2x PoE+ (802.3at)):

 

interface Port-channel1
description to Aruba-555
no keepalive

 

interface GigabitEthernet0/1
description to Aruba AP-555
power inline static
no keepalive
channel-group 1 mode active
!
interface GigabitEthernet0/2
description to Aruba AP-555
power inline static
no keepalive
channel-group 1 mode active

Highlighted
Occasional Contributor II

Re: Aruba 535s not functioning with Cisco 3850 switch (03.06.00E)

Sorry folks. In the years that I've worked in IT, I've learned that coincidence almost never exists. I got bit by it this time.

 

We've been rolling out new APs. This error started just as we started a new building populated with switches that we've never connected Aruba APs to. What are the odds, right? The Mobile Manager didn't have any warnings for this issue and so it just appeared to be a LLDP discovery problem.

 

It wasn't. It was a licensing issue. Either my predecessor had forgotten to install the licenses, or the emails got lost in the shuffle of me taking over.

 

Sorry for the false alarm. Thanks for all of the assistance.

View solution in original post

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: